Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. tetor 2012.

PAKICAT NË RADHËT E POLICISË

Извор:  Вечерње Новости / Një gjeneratë që sapo ka përfunduar trajnimin në Qendrën e Trajnimit të Policisë në Sremska Kamenicë përbëhet nga e policia në Vranjë, Leskovc dhe Beograd, që do të thotë se ata vijnë nga mjedise të ndryshme, por gjatë trajnimit dhe të provimit përfundimtar ata treguan se kjo nuk ishte një pengesë për marrjen njohuri dhe aftësi të reja duke punuar së bashku. Kjo klasë është e rëndësishme sepse pas shumë vitesh 12 shqiptarë të cilët ishin në mesin e 109 përfituesve të kursit themelor për policë, ka përfunduar trajnimin dhe ata do të punojnë në jug të Serbisë.

29. tetor 2012.

JANË ZBULUAR 22 EMIGRANT NË TREN

Burim: Politika / Në kufirin e Preshevës me veprimin e përbashkët nga zyrtarët e doganave dhe të policisë kufitare 22 emigrantë të paligjshëm ishin parandaluar në trenin që shkon nga Greqia nëpër Evropën perëndimore, të kalojnë kufirin për në Serbi. Gjashtë prej tyre ishin shtetas nga Bangladeshi, dy nga Mali, dhe një njeri nga Nepal, Siri, Ruanda, Guinea dhe Pakistani.

29. tetor 2012.

TRANSPORT PËR STUDENTËT KOMSOR

Burim: Gazetës popullore – Nish / Preshevë –Edhe pse komuna e Preshevës numrohet ndër komunat më të pa zhvilluara në Sërbi, ajo është e rralla prej atyre që kanë organizim për bartjen e nxënësve të cilët jetojn në largësi deri dhjetë kilometra nga shkolla ku ata e ndjekin.

29. tetor 2012.

BUJANOCI NJË NDËR KOMUNAT E RRALLA ME STREHIMORE PËR KAFSHË, POR E MBYLLUR

Burim Veçernje novosti –Srbisë / Bujanoc- Komuna e Bujanocit është një nga disa komuna në Serbinë Jugore që ka një azil për qentë, cili ishte ndërtuar në vitin 2009. Edhe pse u duk se kjo do të zgjidhte problemin e qenve endacakë, nuk e bëri. Për shkak të problemit të pazgjidhur me financimin e azilit, komuna paguan shuma të mëdha në procedurat ligjore të ndërmarra nga ana e qytetarëve të kafshuar nga qentë endacak, ndërsa azili është nën çelës.

26. tetor 2012.

VIZITË STUDIMORE QENDRËS PËR TRAJNIME BAZË TË POLICISË

Ministria e Punëve të Brendshme shpall rregullisht konkurse për regjistrimin e kandidatëve të rinj në Qendrën për Trajnime Bazë të Policisë në Sremska Kamenicë. Formulari për pjesëmarrje në vizitën studimore në Qendrën për Trajnime Bazë të Policisë

24. tetor 2012.

Ambasadori Degert viziton komunat në jug të Serbisë

Beograd-Shefi i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi Vincent Degert , sot dhe nesër do të qëndroj në Preshevë, Bujanoc dhe Vranjë dhe  do të vizitojë projekte të ndryshme të ndihmës mbështetur nga BE-ja.

23. tetor 2012.

Pbild ka siguruar dokumente personale për 700 romë

Jugpress  / Bujanoc - Programi PBILD deri më tani ka realizuar mbi 100 projekte, duke përfshirë edhe një në sigurimin e dokumenteve të identitetit për rreth 700 persona rome në jug të Serbisë, tha Nicholas Hercules, Menaxher i Programit PBILD.

23. tetor 2012.

GËZUIM PËR 55 BUJQ

Preshev-Në kuadër të Ministrisë së Bujqësisë, për të ndihmuar zonat e pazhvilluara, fermerët në këtë komunë kan marrë 55 mëshqerra.

19. tetor 2012.

MBËSHTETJE BUJQËSISË DHE PRODHIMIT

Medvegjë – Nënkryetarja e Odës ekonomike të Sërbisë Vidosava Xhagiq ka deklaruar  që Qeveria e Republikës Sërbisë, nëpërmjet trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës Sërbisë për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, do t’i ndihmoj financiarisht këto tri komuna me një shumë prej dyzet million dinarëve.

18. tetor 2012.

Dorëzimi i aplikimeve për ndarjen e subvencioneve ndërrmarrjeve private në vitin 2012 në komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës

Shërbimi i trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës Sërbis për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës ka shpallur Konkurs për ndarjen e subvencioneve për ndërrmarrjet private në vitin 2012 në komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës. Mjetet me vlerë prej 40 milion dinarëve u destinohen ndërrmarrjeve të vogla dhe të mesme, sipërmarrësve dhe kooperativave (shitoreve) në këto tri komuna. Prezentimin e projektit mund ta merrni në këtë link

  Следећа страна»