Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. tetor 2016.

HULUMTIMI RRETH TRANPARENCËS SË PUNËS SË QEVERISJEVE LOKALE

Vrajë, Bujanoc, Preshevë – Qyteti i Vrajës ka qenë nikoqir i takimit në të cilin janë prezentuar rezultatet në projektin “Rritja e transparencës në punën e pushtetit në gjashtë qytetet dhe komunat të Rrethit të Rashkës dhe Pçinjës”.

28. tetor 2016.

NXËNËSIT E SHKOLLAVE FILLORE KANË VRAPUAR “GARËN PËR FËMIJËRI TË LUMTUR”

Bujanoc – Në organizimin e Kryqit të Kuq dhe SHF “Branko Radiçeviq” në Bujanoc, dhe në bashkëpunim me Kryqin e Kuq të Serbisë, është mbajtur gara tradicionale e planifikuar më herët përshkak të shiut, “Gara për fëmijëri të lumtur”. Në stadiumin e KF BSK kanë vrapuar 197 nxënës të kësaj shkolle.

28. tetor 2016.

SHKOLLA SVETI SAVA: LIBRAT DALIN NGA HIJA

Bujanoc – Me rastin e shënimit të Muajit të Librit, në sallën e Shkollës Profesionale “Sveti Sava” në Bujanoc, është organizuar ekspozita e librit për nxënës dhe qytetarë. Prezentimi I lektyrës së re shkollore, të cilat në bibliotekën e shkollës janë siguruar gjatë këtij viti...

27. tetor 2016.

KA FILLUAR NDËRTIMI I URËS NË MARAVË TË BUJANOCIT

Bujanoc – Në Moravën e Jugut në Bujanoc ka filluar ndërtimi i urës e cila lidh qytetin me fshatrat serbe në bregun e dhjathtë të lumit dhe Liqenin e Bujanocit, ka njoftuar kompania e Putevi Srbije, e cila është kompetente për këto punime.

27. tetor 2016.

SHTETI ËSHTË DUKE BËRË PËRPJEKJE PËR TË REDUKTUAR VARFËRINË DHE PABARAZINË

Beograd – Në prezentimin e publikimit të Bankës Botërore “Harta e varfësirsë në Serbi”, e cila është bërë në bazë të regjistrimit të vitit 2011 dhe anketës mbi të ardhurat dhe kushtet e jetës, dhe rezultatet e të cilës janë prezentuar në takimin “Harta e varfërisë në Serbi”, i cili është mbajtur në Beograd...

27. tetor 2016.

USHTARËT I KANË DHURUAR NDIHMË KUZHINËS POPULLORE NË MEDVEGJË

Medvegjë – Ushtarët e Qendrës së Tretë për Trajnim nga të hollat e grumbulluara kanë blerë 127 kilogram ushqim dhe i kanë dorëzuar Kryqit të Kuq në Medvegjë.

27. tetor 2016.

FITUESIT E MIRËNJOHJEVE LIDERI I KONKURENCËS

Leskoc – Moteli Predejane, kompania Zdravle Aktavis dhe Industria e Duhanit në Bujanoc janë fituesit e mirënjohjeve Liderët e Konkurencës dhe zhvillimit të qëndrueshem në Forumin e 5-të të Biznesit të Dunavit i cili është mbajtur në Novi Sad.

26. tetor 2016.

VIZITA E NXËNËSVE TË NOVI SADIT MOSHATARËVE NGA PRESHEVA DHE BUJANOCI

Preshevë, Bujanoc – Nga tetë nxënës të SHF “Petefi Shandor” në  Novi Sadi dhe SHF “Jovan Jovanoviq Zmaj” në Gjurgjevë me arsimtarët e tyre kanë kthyer vizitën e tyre moshatarëve nga Presheva dhe Bujanoci. Ata nga 23 deri 25 tetori janë shoqëruar me nxënësit e shkollave fillore “Ibrahim Kelemndi” dhe “Selami Halaçi” nga Presheva si dhe shkolla “Naim Frashëri” dhe “Muharrem Kadriu” nga Bujanoci.

26. tetor 2016.

FËMIJËT NGA BUJANOCI KANË VIZITUAR SHTËPINË E HENDBOLLIT

Bujanoc, Beograd – Vikendi i shkuar do të mbetet në memorjen e hendobollistëve të rinjtë “Mlladost”-it në Bujanoc. Për më shumë se 50 hendbollistë kanë qëndruar në Beograd, ndërsa fëmijët nga jugu i Serbisë me këtë rast kanë vizituar hapësirat e Federatës së Henbollit të Serbisë në Novi Beograd.

26. tetor 2016.

FLUTRA ALIU NGA BUJANOCI NË EKSPOZITË

Bujanoc – Flutra Aliu nga Bujanoci është njëra ndër pjesëmarreset e ekspozitës së fotografisë në Galerinë Mitoro në Hamburg. Në ekspozitën “Bukuritë e udhëtimit”, veprat e tyre të dedikuara  në lëvizjen e lirë kanë prezentuar shtatë artisë shqiptar nga SHBA, Kanada, Kosova dhe Metohia, Gjermania dhe Serbia.

  Следећа страна»