Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
27. mars 2013.

FTESË PËR MEDIA - 27.03.2013.

Ju ftojmë që të ejtën me 28 mars të përcjillni vizitën e Zoran Stankoviqit kryetarit të Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ambasadorit të Bristanisë së Madhe, Majkëll Devenportit.

22. mars 2013.

KOMUNIKAT PËR MEDIA - 22.03.2013.

Zoran Stankoviq, kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë do të takohet sot me Verica Kallanoviq, ministren e zhvillimit rajonal dhe vetëqeverisjes lokale dhe me kryetarin e komunës së Preshevës Ragmi Mustafën në ambientet e ministrisë  përkatse për të intensifikuar bashkëpunimin dhe për të diskutuar për projektet ekonomike dhe zhvillimin e këtij rajoni.

22. mars 2013.

Lista e kandidatëve të përzgjedhur në konkursin për ndarjen e bursave për regjistrim në studime në Universitetin e Novi Sadit

Këtu e keni edhe listën  e kandidatëve të përzgjedhur. Lista e bashkangjitur në PDF

20. mars 2013.

NJOFTIM PËR MEDIA - 20.03.2013.

Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, më 13 mars, me rastin e vizitës që u bënë zonave të përmbytura, u njoftuan nga kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, për situatën e krijuar kur në linjën administrative në vendin e ndaluar për kalime, patrulla e Ushtrisë së Sërbisë ka kapur disa persona duke tentuar bartjen e kafshëve përtej kufirit. Kryetari i Trupit Koordinues ka kontaktuar personat kompetentë në bazën ushtarake në fshatin Konçul dhe me atë rast është informuar për detajet e kësaj ngjarje.

20. mars 2013.

PANAIRI I POTENCIALEVE TË INVESTIMEVE

Ftojmë të gjithë ndërmarrësit e interesuar nga komuna e Preshevës, Bujanocit dhe Medbegjës që të hënën më 25 mars, të marrin pjesë në prezentimin e konceptit për organizimin e “Panairit të potencialeve të investimeve”. Prezentimin dhe  mënyrën se si duhet të paraqiten për pjesëmarrje në Panair, do ta spjegojnë përfaqësuesit e Odës ekonomike të Sërbisë në komunat Bujanoc dhe Medvegjë.

19. mars 2013.

TRAJNIM PËR PRODHIMET BUJQËSORE ORGANIKE

Leskovc- Qendra për zhvillimin e rrethit të Pçinjës dhe të Jabllanicës  në gjashtë ditët  e ardhëshme organizon trajnimin nga fusha e prodhimeve organike bujqësore për pjesmarrësit e projektit “Përkrahja e prodhimit të ushqimit organik në jugun e Sërbisë”, të cilin e financon agjensia për zhvillim austriak ADA.

18. mars 2013.

ZHVILLIMI I JUGUT TË SËRBISË PRIORITET PËR QEVERINË

Nish – Kryeministri i Qeverisë së Sërbisë Ivica Daçiq, pardje ka bërë të ditur në Nish se për Qeverinë e Sërbisë ripërtrirjet ekonomike dhe zhvillimi i jugut të vendit është njëri ndër interesat prioritare dhe strategjike, sepse vazhdimi i varfërisë dhe depopullimi i asaj pjese të shtetit mund të ketë pasoja katastrofale për Sërbinë.

18. mars 2013.

PROBLEMI I TË RINJËVE NË KOMUNËN E MEDVEGJËS

Beograd – Problemet e të rinjëve në komunën e Medvegjës, në pjesën jugore të Sërbisë, janë të njejtë pa marrë parasysh përkatësinë e tyre etnike, pa marrë parasysh në atë se a janë serbë apo shqiptarë, u tha  në tribunën, e cila është mbajtur në atë komunë.

15. mars 2013.

JUGU I SËRBISË NUK ËSHTË TEMË E BISEDIMEVE NË BRUKSEL

Deklarata e shqiptarëve nga jugu i Sërbisë me të cilën kërkohet reciprocitet në pikëpamje të të drejtave, të cilat duhet t’t fitojnë serbët në veri të Kosovës, nuk do të gjendet në tryezën e bisedimeve në Bruksel, thotë Zoran Stankoviq. I vetmi dokument, i cili është bazë për bisedime është platforma e përbashkët e 25 shkurtit, tha Stankoviq.

14. mars 2013.

NË BUJANOC KANË RËNË DAKORD PËR QËNDRIMET, PËR TË CILAT DO TË DISKUTOHET NË BISEDIMET E ARDHSHME

Bujanoc – Shefi misionit të OSBE-së në Sërbi Peter Burkhard, ka lajmëruar se dje në Bujanoc me kryetarin e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq dhe përfaqësuesit e shqiptarëve nga Bujanoci dhe Presheva, janë dakorduar për qëndrimet, për të cilat do të diskutohet në bisedimet e ardhshme.

  Следећа страна»