Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. qershor 2018.

KËSHILLI I PRINDËRVE JU NGA NDA LIBRA NXËNËSVE MË TË MIRË

Bujanovc- Nxënësve të shkëqyer të shkollës fillore të Bujanocit “Branko Radiçeviq” dje në hapsirat e kësaj shkolle janë ndarë diploma Shembullore, më pasë ka vazhduar ceremonia në shtëpin e Kulturës “Vuk Karagjiq”...

29. qershor 2018.

MUNDËSI TRAJNIMI PËR NXËNËSIT NË "GEOX"

Vranjë- Fabrika më e madhe italiane e këpucëve "Geox" në Vranjë së shpejti mund të fillojë për të trajnuar nxënësit e shkollave të mesme nga rrethi i Pçinjës për të prodhuar këpucë.

29. qershor 2018.

FTESË PUBLIKE QË SHPREHIN INTERESIM PËR TË MARRË PJESË NË PROJEKTIN E QEVERISË PËRGJEGJËSE NGA USAID-I

Projekti i qeveris përgjegjës nga USAID-i shpall një thirrje për ata që shprehin interesim për njësit e vetëqeverisjes lokale për të marrë pjesë në Projekt. Qëllimi i thirrjes është zgjedhja e pesë deri në shtatë qeveri lokale në Serbi...

28. qershor 2018.

“LOJRAT PA KUFI “ NË VRAJË

Preshevë, Bujanovc, Medvegjë - Karavani i " City Games ", ngjashëm me ish-Lojërat pa Kufij, së shpejti do të jetë në turneun e saj dhe do të mbërrijë në Vranjë më 18 korrik. "City Games" është një projekt ndërkombëtar i sportit dhe argëtimit i organizuar si një seri garash midis përfaqësuesve të qyteteve evropiane. Karavani i City Games do të vizitojë 10 qytete në Serbi këtë vit.

28. qershor 2018.

ËSHTË SHPALLUR KONKURSI PË NDARJE TË MJETËVE TË PAKTHYESHME KOOPERATIVAVE

Beogradi - Milan Krkobabic, ministri përgjegjës për zhvillimin rajonal, tha se fermerët dhe kooperantët  mund të aplikojnë për një grant për dhënien e mjetëve të pakthyeshëm nga dje, për të cilën rreth 825 milion dinarë janë ndarë në kuadër të projektit "500 kooperativa në 500 fshatra".

28. qershor 2018.

KONKURS I FONDACIONIT “ANA DHE VLADE DIVAC” PËR NDARJEN E STIPENDIONEVE GJIMNAZISTAVE PËR VITIN SHKOLLOR 2018/2019

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë -  Fondacioni “Ana dhe  Vlade Divac, në bashkëpunim me një grup donatorësh nga SHBA, kanë shpallur  konkurs për dhënien e bursave për nxënësit që regjistrohen në vitin e parë, të dytë, të tretë ose të katërt të shkollës së mesme në territorin e Republikës së Serbisë në 2018.

26. qershor 2018.

NGA BUXHETI KOMUNAL I BUJANOCIT 5 MILION DINAR PËR PUNËSIM NË SHTËPINË E SHËNDETIT

Bujanoc – për shkak të ndalesës në sektorin publik, e cila ende është në fuqi, shtëpia e shëndetit në Bujanoc ka disa vite që ballafaqohet me munges të kuadrit mjeksor dhe jo mjeksor. Ky problem zgjidhet me angazhimin e punëtorëve në kohë të caktuar që financohen nga buxheti i vetëqeverisjes lokale.

26. qershor 2018.

PRITET MIRATIMI I MJETËVE FINANCIARE PËR HEKURUDHËN E JUGUT

Beograd, Preshevë – Zorana Mihajloviq, ministresh e ndërtimtarisë, komunikacionit dhe infrastruktures ka biseduar me Dubravka Negren, drejtroreshën e Bankës europiane për investime (BEI) për Ballkanin perëndimor mbi projektët aktuale që realizohen nën mbështetjen e BEI dhe nivelin e investimeve në sferën e infrastruktures në Sërbi.

26. qershor 2018.

FUQIZIMI I MBROJTJES SË PAKICAVE KOMBËTARE NË SERBI-KONKURSI PËR DHËNIEN E GRANTEVE NJËSIVE VETËQEVERISËSE LOKALE (AFATI: 06.07.2018)

Ne kuader te projektit “Fuqizimi i mbrojtjes së pakicave kombëtare në Srbi” si pjesë e Programit Horizontal të bashkëpunimit për Ballkanin Perëndimor dhe Turqi, cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe Këshilli i Evropës...

25. qershor 2018.

BUJQIT NGA BUJANOCA MARIN NDIMHË FINANCIARE

Bujanoc – Këshilli komunal në Bujanoc në mbledhjen e mbajtur të premtën ka miratuar Program mbështetjen bujqëve për vitin 2018, ndërsa ftesa publike për shpërndarjen e  20 milion dinarëve do të shpallet gjatë javës së ardhshme.

  Следећа страна»