Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. gusht 2014.

KRYETARI I TRUPIT KOORDINUES ËSHTË TAKUAR ME ASTRID TORS - KOMESARE E LARTË PËR PAKICA NACIONALE

Zoran Stankoviq, kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë është takuar me komesarën e lartë për pakica kombëtare, Astrid Tors dhe me këtë rast kanë biseduar rreth çështjeve që kanë të bëjn me komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

28. gusht 2014.

FTESË PËR MEDIA - 28.08.2014.

Ju ftojmë që të premten më 29 gusht, në ora 11, në Pallatin Serbia, në sallën „Beograd“ të merrni pjesë në prezentimin e Studimit për mundësitë e avancimit të mësimit dhe arsmimit në gjuhën serbe si gjuhë joamtare në shkollat fillore në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Agjenda

 

 

22. gusht 2014.

RAST DHUNE NË FAMILJE NË KOMUNËN E MEDVEGJËS

Medvegja - Policia e Leskovcit e ka arrestuar dhe e ka dorzuar në prokurorin themelore publike në Leban Z.I. (1962) nga Medvegja për dyshimin bazë që ka kryer vepër penale dhunë në familje,  është njoftuar sot.

Z.I. ngarrokohet se në orët e mbrëmshme më 19 gusht të këtij viti në shtëpin familjare në gjendje të dehur ka nënçmuar dhe shqetsuar, më pasë edhe disa here e ka goditur gruan e vet, duke pësuar ajo lëndime të rënda trupore.

Gjykatësi të dyshuarit i ka caktuar paraburgim 30 dite.

Burimi: Jugpress dhe Trupi koordinues

22. gusht 2014.

KUJDES NË NUMRAT, DEMINET TË MËDHAJA

Vranjë- kontrollim rigoroz po vazhdon me vërtetimin e saktësis së numrave kanë bërë të ditur në ndërrmajren ekonomike për shpërndarjen e energjisë elektrike “Jugoistko” Nish.

Ekipet e “Jugoistkoit” e kontrollojnë çdo numër nëse rasisht ka parregullsi meren masa te shfrytzuesit e rrymës, do të llogaritet hargjim i paautorizuar i energjisë elektrikenë shumë të cilën mundë të jetë me çin mi dinarë, paralajmrojnë kompetentët.

22. gusht 2014.

VETUARAT I KONTROLLOJNË EDHE INTERCEPTUESIT

Për një muaj e gjysë në rrugën prej Vlladiçki Hanit deri të kufiri i Preshevës kanë ndodhur 20 fatkeqsi komunikacioni kurse policia i ka zbuluar 620 gabime. Për atë është rritur kontrollimi i komunikacionit të rregullt, kurse veturat në qarkullim i kontrollojnë edhe interceptuesit.

Mbajn rend në rrugët parandalojnë dhe denojnë çdo kendë që i then rregullat e komunikacionit. Policia në interceptues me vetuara special me teknologjinë më modern inçizojnë dhe përcjellin veturat në rrugë kur i thejnë rregullat.

21. gusht 2014.

ÇKYÇJE TË TJERA BORXHLIVE TË RRYMËS

Ekipi i Shoqris Ekonomike “Jugoistok” kanë filluar të çkyçin rrymën borxhlinjëve të cilët para 15 ditve kanë marrë vërejtjen e fundit për pagesën e borxhit të mbetur.

Kjo ndërrmarje ka dërguar në fillim të gushtit rreth 20.000 paralajmrime para çkyçjes, kurse vlersohet se që janë përgjigjur gjysa e këtyre harxhuesve.

19. gusht 2014.

AFATI I DYTË PËR PROVIMIN E MATURËS SË VOGËL NË RRETHIN E PÇINJËS DHE TË JABLLANICËS

Nxënësit të cilët nuk e kanë kaluar provimin përfundimtarë në afatin e qershorit, edhe ata të cilët të gjithin nuk e kanë kaluar ose të cilët nuk i’u janë përgjigjur një testit, kanë mundësi që në tri ditë ta kalojnë provimin përfundimtar dhe me atë të fitojnë të drejtën për regjistrimin në shkollë të mesme.

Provimi përfundimtarë në fund të arsimimit fillor për afatin e dytë ka filluar dje, kur maturantët kanë kaluar testin nga gjuha sërbe ose nga gjuha e tyre kombëtare.

19. gusht 2014.

NË SHITJE 126 NDËRRMARJE PUBLIKE NË JUG TË SËRBISË

Agjensioni për privatizim shet 502 ndërrmarje ku deri tash kanë qenë pronë e shtetit, në mesin e tyre janë edhe EI, MIN, Simpo, SHIK Kopaonik, Jumko, Prvi maj Pirot dhe plot të tjera.

Si zgjidhje e firmave të dikurshme gjigante ku tani shteti punon në humbje, Qeveria e Sërbisë e sheh privatizimin e tyre. Rreth tyre shpall edhe shitjen e firmave nga fushat e informimit dhe komunikimit, ne mesin e tyre është edhe televizioni i Nishit, RTV Vranje, Televizini i Pirotit, RTV Caribrod, Radio Bujanoci, Radio Leskovci, Radio Medvegja dhe Radio Piroti. 

18. gusht 2014.

DËMET NË MEDVEGJË 104MILION DINAR

Medvegja-Kryetari i komunës së Medvegjës Slobodan Drashkoviq lajmëroi së dëmët e shkaktuar nga reshjet e fundit në atë komunë janë vlersuar reth 104 milion dinarë.

 „Komisioni për vlersimin e dëmeve,i cili është formuar nga komuna,ka vendosur se dëmi i shkaktuar në infrastrukturën rrugore,në objektet për banim e të tjëra dhe tokë bujqësore janë më shumë se 104 milion dinarë.Ne institucioneve përkatësë në Beograd i ka derguar një listë të detajeve të dëmeve dhe presim përgjigje nga ata“ka shtuar Drashkoviq.

15. gusht 2014.

TRAKTORI “MJETË PËR FJETJE”

Foto e një njeriu të lodhur I cilika vendosur që në një transport të pazakont të flejë dhe të pushoj është fotografuar në rrugën lokale Bujanovc-Vranjë.

Shoferi I traktorit dhe pasagjeri I tij në një rimorkoi janë paraqitur jo vetëm si rrezik në rrugë por edhe tërheqje,sepse shum udhëtar kanë fotografuar këtë pamje të pazakontë.

  Следећа страна»