Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. maj 2010.

KLUBI BASKETBOLLISTIK MULTIETNIK NË BUJANOCKLUBI BASKETBOLLISTIK MULTIETNIK NË BUJANOC

Të enjten është zhvilluar loja e parë e ligës basketbollistike verore në mes të ekipit BSK Junior-Elita (Bujanoc) dhe KB Jug (Vranjë). BSK Junior dhe Elita në fund të shkurtit kanë nënshkruar marrëveshjen për bashëpunim në mes të këtyre dy klubeve ndërsa kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi dhe ministri i pushtetit lokal Milan Maroviq janë si garantues të kësaj marrëveshjeje. Për ekipin BSK Junior-Elita ky është viti i parë ku së bashku luajnë lojtarët Shqipëtarë, Serbë  dhe Romë.

27. maj 2010.

KOMUNIKATË PËR MEDIA 27.05.2010.

Kryetari i Trupit koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujnaoc dhe Medvegjë, ministri Milan Markoviq në Bujanoc Ministri Milan Markoviq të premten më 28 maj do të vizitoj Bujanocin. Si kryetarë i Trupit koordinues për Serbinë jugore, së pari do të vizitojë fshatin Levosovë. Do të bisedojë me kooperativistët  të kooperativës bujqësore ,,Jug Levosoje’’ të cilën e finanson Trupi koordinues për mbjelljet pranverore. Pas kësaj ministri Markoviq do të vizitoj shkollën fillore ,,Vuk Karaxhiq’’e cila ndihmohet nga ministria e pushtetit lokal dhe vetëqeverisjes lokale në përpilimin e projektit në ndërtimin e sallës së edukatës fizike.

27. maj 2010.

27.05.2010.

Përfaqësuesit e Bankës Serbe, bursistëve të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ua dorëzuan të hollat e deponuara në një sumë më tepër se 800.000 dinarësh.

24. maj 2010.

„TI DHE UNË JEMI NE’’ TË И ЈА СМО МИ“ TË SUKSESSHËM NË TRSHIQ

LOZNICË –  Nxënësit e shkollave të mesme nga Presheva dhe Bujanoci janë paraqitur me çfaqjen multietnike ,,Ti dhe unë jemi ne’’ në ,,Vukov Sabor-in’’ e tridhjet e nëntë me radhë. Të katërmbëdhëjetë nxënësit janë paraqitur me ,,tinejxh pop show-in në katër gjuhë’’ duke treguar se të rinjtë Serb, Shqipëtarë dhe Romë munden të  bashkëpunojnë në mënyrë të shkëlqyeshme. Regjisori i çfaqjes Aleksandar Lazoiq tha se kemi arritur një tregim të mirë në mes të Serbëve, Shqipëtarëve dhe Romëve të cilët pas disa provave janë bërë një ekip i shkëlqyeshëm.

21. maj 2010.

KRYETARIT TË TRUPIT KOORDINUES, MINISTRIT MILAN MARKOVIQ U DORËZAU PLAKETA E ARTË E KOMUNËS SË MEDVEGJËS

Kryetarit të Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ministrit të pushtetit lokal dhe vetëqeverisjes lokale Milan Markoviq, dje ju dorëzua plaketa e artë me rastin e Ditës së komunës së Medvegjës për meritat në zhvillimin e kësajë komune të Serbisë jugore.

20. maj 2010.

20.05.2010.

Shërbimi nacional për punësim (NSZ) dje paralajmëroi se ka miratuar 355 projekte në suaza të punëve publike për vitin 2010 në të cilin vit do të punësohen 5.620 qytetarë. Në deklaratë thuhet se nga buxheti i Ministrisë së ekoniomisë dhe të zhvillimit regjional për këto projekte është ndarë një shumë prej 700 milion dinarë.

20. maj 2010.

FALËNDERIME TRUPIT KOORDINUES

Preshevë – Me rastin e ditës së fëmijëve pa prindër, organizata e shoqërisë civile „Тhе International Human Center“ nga Presheva ka mbajtur një takim në hapësirat e shtëpisë së kulturës ,,Abdullah Krashnica’’ në Preshevë, dhe me atë rast ka festuar pesëvjetorin e ekzistimit dhe punës së sajë.

19. maj 2010.

AKADEMI SOLEMNE ME RASTIN E 50 VJETORIT TË FAKULTETIT JURIDIK TË NISHIT

Me rastin e 50 vjetorit të ekzistimin dhe punën e fakultetit Juridik të Nishit, më 18.05.2010 në amfiteatrin është mbajtur akademi solemne. Në këtë manifestim kanë marrë pjesë përfaqësuesit e shumë fakulteteve dhe univerziteteve si nga vendi poashtu edhe nga jashtë, institucione gjyqësore, përfaqësues të pushteteve lokale si dhe shumë miqë të fakultetit Juridik dhe admirues të drejtësisë.

18. maj 2010.

18.05.2010.

LLOZNICË– Nën organizimin e qendrës së Lloznicës për kulturë ,,Vuk Karaxhiq’’, prej 19 e deri më 23 maj në Trshiq dhe Lloznicë do të mbahet ,,Vukov Sabori’’ i 39-ti me radhë. Në ditën e hapjes së manifestimit, në shtëpinë e kulturës koncert solistik do të mbajë Momir Novakoviq, kampion botërorë në harmonikë. Në festivalin e nxënësve të 39 me radhë të ,,Vukov Sabor-it’’, do të marrin pjesë fëmijët nga Presheva dhe Bujanoci të cilët do të japin çfaqjen me titull ,,Ti dhe unë jemi ne’’. Edhe këtë herë nuk do të mungojë defilimi i pjesëmarrësve përgjatë rrugëve të Lloznicës si dhe koncertet e ansamblave folklorike si dhe punëtorive artistike.

14. maj 2010.

14.05.2010.

BANKA EKONOMIKE BEOGRAD: BUJANOCIT MJETE FINANSIARE PËR INVESTIME Në suaza të nxitjes së bashkëpunimit në mes sektorit privat dhe atij publik, banka Ekonomike Beograd dhe USAID përmes programit ,,Programi i stimulimit për zhvillim ekonomik të komunave’’ kanë  dhënë shpërblimin komunës së Bujanocit si më të mirën në garimin ,,Investoni në Serbi 2010’’ në kategorinë ,,Projekti më i mirëi i partneritetit’’.

  Следећа страна»