Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. maj 2021.

BUJANOCI BËHET ME MJETIN TRANSPORTUES PËR PASTRIM ME VLERË PREJ 7 MILION DINARË

Bujanoc - Beograd - Kontrata për ndarjen e 8.2 milion dinarëve që Komuna e Bujanocit do të marrë nga Ministria për Zhvillimin e Komunave të Pamjaftueshëm të Zhvilluara, ministri i së cilës është Novica Tonçev, do të nënshkruhet në 26 maj 2021 në Beograd.

26. maj 2021.

ËSHTË SHTYRË AFATI PËR PARAQITJE PËR SUBVENSIONET PËR BUJQËSI

Bujanoc – Beograd - Afati i fundit për dorëzimin e kërkesave për realizimin e së drejtës për subvencione komunale për fermerët është shtyrë, thuhet nga shërbimi i komunës së Bujanocit, deri në shpenzimin e fondeve ose më së voni më 11 qershor. Afati fillestar i aplikimit ishte 20 maj.

26. maj 2021.

SHTËPIA E SOLIDARITETIT NË PARK: "MERRNI AQ SA KENI NEVOJË DHE SILLNI ÇFARË TË MUNDENI"

Bujanoc - Beograd - Në parkun e qytetit në Bujanoc, me mbështetjen e Nismave Qytetare dhe bashkëpunimin me të rinjtë, u themelua "Shtëpia e Solidaritetit", një vend ku njerëzit në nevojë mund të marrin ushqim.

26. maj 2021.

KONKURSI LETRAT PËR TË RINJËT “MË TREGO RRETH VENDIT TËND…”

Bujanoc - Preshevë - Beograd – Iniciativa Qytetare shpall konkurs letrar për një tregim të shkurtër "Më trego për vendin tënd…" i cili do të shkruhet nga të rinjtë rreth Vrajës, Lebanit, Bujanocës dhe Preshevës.

13. maj 2021.

NË PRESHEVË PËR HERË TË PARË ËSHTË SHFAQUR NJË MAGPINË ME BISHT TË GJATË – LLOJI I RI I SHPENDIT NË SERBI

Preshevë - Beograd - Një specie e re e zogjve, e parë për herë të parë në Serbi - magpina me bisht të gjatë, u vu re nga ornitologët në komunën e Preshevës, afër kufirit me Maqedoninë Veriore, ku u fotografua një çift në fole e kësaj specie të vogël të llojit të shpendit.

13. maj 2021.

URIMI PËR FITËR BAJRAM I KRYETARIT TË TRUPIT KOORDINUES

Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka uruar festën të gjithë qytetarëve të besimit islam nga komuna e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

12. maj 2021.

ARDITA SINANI KRYETARJA E RE E KOMUNËS SË PRESHEVËS

Preshevë – Beograd- Kryetarja e degës së PVD në Preshevë, Ardita Sinani, është kryetarja e sapo zgjedhur e kësaj komune.

12. maj 2021.

ËSHTË SHPALLUR KONKURS PËR TRAJNIM TË ZJARRËFIKËSVE – NË JUG PUNË PËR 49 KANDIDATË

Beograd- Konkursi për trajnimin bazë për të rinjtë dhe të rejat e interesuara të moshës 19 deri 30 vjeç për punën e zjarrfikësit-shpëtimtarit u shpall nga Ministria e Punëve të Brendshme dhe 49 kandidatë nga jugu i Serbisë do të kenë mundësinë për të punuar në njësitë e zjarrëfikësve. Afati i fundit për aplikim është deri më 25 maj.