Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. mars 2015.

MARËVESHJA ME MAQEDONIN RRETH PROCEDURAVE KUFITARE PËR HEKURUDHËN

Qeveria e Sërbisë në mbledhjen e djeshme e aprovoi Propozim ligjin në lidhje me verifikimin e  Marveshjen në mes Qeverisë së Sërbisë dhe Qeverisë së Maqedonis për përcaktimin e procedurave kufitare për kalimin kufitar hekurudhor Preshevë-Tabanoc.

31. mars 2015.

TEMA E MBLEDHJA SË KËSHILLIT TË RRETHIT TË PCINJËS, MBROJTJA NGA VËRSHIMET

Vrajë- Në seancën e tretë të Rrethit të Pcinjës të udhëheqësisë së rrethit, në të cilën për pos anëtarëve të Këshillit, prezentuan edhe përfaqësuesit e drejtoratit Republikan të ujit dhe  departamentiti i inspektorijatit për ujërat ku bëhej fjalë për mbrojtjen nga vërshimet.

30. mars 2015.

USHTRIA DHURON GJAK

Bujanoc/Vranjë/Nish  - Në bazën ,,Jug'' në Bujanocë ,ne bashkëpunim me departamentin e transfuzionit të gjakut të spitalit ushtarak ,është organizuar aksion për dhurimin e gjakut vullnetarisht,kështu bëri të ditur Ministria e mbrojtjes.Gadishmërinë për ti dhënë ndihmë atyre qe kanë nevojë më së miri e treguan dhuruesit vullnetarë të brigadës së Katërt së ushtrisë Tokësore.

30. mars 2015.

PROCESI I INTEGRIMIT TË ROMËVE KRYESISHT NË LETRA

Bujanoc - Amet Arifi ,kryetarë i partisë së Bashkuar Rome ne Bujanocë ,tha se procesi i integrimit ,,nuk ka trokitur ende në dyert e Romëve në Bujanocë,dhe se ne institucionet shtetërore në këtë qytet sot ka të punësuar Romë me pak se që kishte para 10 viteve.

30. mars 2015.

U DORËZUAN CELSAT PËR VETURAT E NDIHMËS SË SHPEJTË

Beograd - Ministri i shëndetësisë Zlatibor Loncar dorëzoi sot celësat për 34 automjete të specializuara për shërbimet e ndihmës urgjente medicinale , përfaqësuesve të 24 shtëpive të shëndetit dhe institutit të qytetit për ndihmë urgjente medicinale në Beograd.

30. mars 2015.

DISA EMIGRANTË ILEGAL U GJETËN TË FSHEHUR NË TREN

Preshevë - Në stacionin hekurudhor në Preshevë ,në aksionin e përbashkët të doganierëve dhe policisë ,u ndërpre përpjekja e 19 emigrantëve  për të kaluar ilegalisht  të fshehur në vagonat e  trenit ndërkombëtr të mallrave ,i drejtuar  për në Evropën Qëndrorë.

30. mars 2015.

KONFISKIM I HERIONËS DHE MARIHUANËS

Preshevë: Pjesëtarët e Ministrisë së punëve të mbrendhsme konfiskuan më shumë se një kilogram heroine dhe arrestuan M.I (1971) nga Presheva ,të dyshuar për kontraandë të drogës,njoftoi policia.

27. mars 2015.

STANKOVIQI: MATERNITETI NË PRESHEVË DO TË FILLOJ PUNON PËR NJË MUAJ

Preshevë- Zoran Stankoviq, kryetarë i Trupit koordinues Qeverisë Republikës së Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka biseduar me Ragmi Mustafën, kryetar i komunës së Preshvës, për problemet kyçëse në këtë komunë dhe me këtë rastë ka deklaruar se materniteti në këtë komunë do të filloj zyrtarisht të punoj mbas një muaji. 

27. mars 2015.

PREZENTOHET “DHUNA NUK KA TË FALUR” PËRSËRI NË BUJANOC

Bujanoc – në kuadër të projektit “Teatri kundër dhunës”, në shkollën e mesme “Sveti Sava” në Bujanoc, kohën e fundit për të katërtën herë ka performuar shfaqen “dhuna nuk ka të falur”, nga autori dhe regjisori Zihaja Sokoloviq

27. mars 2015.

NISHLIJËT NUK LEJOJNË DOGANIMIN E MALLIT PËR KONSUMIM TË GJËR NË LESKOVC DHE VRAJË

Leskovc/Vranjë/Nish- Udhëheqja e Doganës në Nish ka anuluar kërkesën e Leskovcit dhe Vrajës për doganimin e mallit për konsumim të gjër të harxhuesve në filijalët e doganës në ato dy vende me arsyetim që Leskovci dhe Vranja nuk kanë kuadër për këtë punë, si dhe ajo nuk është e paguar ekonomikisht.

  Следећа страна»