Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
25. janar 2011.

25.1.2011.

Diqka të re në Medvegjë, në njërën ndër komunat më të varfëra në Serbinë jugore

Mevegjë - Vitin  e kaluar në Medvegjë në minierën Lece kanë gjetur punë 250 punëtorë. Para tri vitesh miniera Lece është blerë nga ,,Farmakom MB’’ nga Shabaci. Në këtë minierë të braktisur është investuar 10 milionë euro ndërsa ekspertët parashohin që ky investim së shpejti do të shpaguhet. Sipas rezultateve të hulumtimeve të deritanishme, eksploatimi intenziv do të jetë i mundur gjatë gjysmë shekulli të ardhshëm.

25. janar 2011.

25.1.2011. - Prodhimi i duhanit në Serbinë jugore

Milan Prostran, sekretar i Shoqatës për bujqësi pranë Odës Ekonomike të Serbisë (PKS), deklaroi se Serbia duhet patjetër të ruaj kultivimin e duhanit për arsye se prodhimi i kësaj kulture është ekonomikisht i pagueshëm.

20. janar 2011.

20. janar. 2010

Qëllimi i Trupit Koordinues është jeta më e mirë dhe më kualitative Beograd – Me qëllim të sigurimit të paqes, ndërsa tash në shërbim të jetës dhe kualitetit më të mirë në atë pjesë të Serbisë, më 16 dhjetorë të vitit 2002 në Bujanoc, në takimin e përbashkët të qeverisë së RF të Jugosllavisë dhe Qeverisë së Republikës së Serbisë është formuar Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

17. janar 2011.

17.1.2011. - FILLON AKSIONI I DEMINIMIT TË SERBISË

Rrethina e Paraqinit, Kopaonikut, Preshevës, Bujanocit dhe Kurshumlisë si dhe porti Prahovo, janë lokacionet në të cilat do të punohet për deminimin e terenit nga projektilat shpërthyes të paeksploduar në vitin 2011.

17. janar 2011.

17.1.2011. - BIOMASA NË ,,TERMOVENT’’

Medvegjë – Agjensioni Zhvillimorë i Republikës së Sllovenisë do të ndajë një milionë euro nga fondet Europiane për prodhimin e briketit dhe biomasës në Medvegjë. Slobodan Drashkoviq, kryetari i komunës së Medvegjës, theksoi se në Slloveni ka nënshkruar kontrata me gjashtë kompani sllovene të cilat do të jenë partnere me Agjensionin për Zhvillim.

17. janar 2011.

17.1.2011. - GAZETARËT NGA SERBIA JUGORE NË LIDHJE TË DREJTËPËDREJTË ME BRUKSELIN DHE VASHINGTONIN

Vranjë – “Gazetarët e mediave lokale dhe ato qendrore nga Serbia jugore së shpejti do të jenë në gjendje të kenë lajmet e tyre qendrore, për arsye se do të kenë mundësi që drejtëpërsëdrejti përmes video linqeve të kontaktojnë me përfaqësuesit e lartë të NATO-s dhe KB në Bruksel dhe Vashington’’, theksoi Nadica Stoshiq, kryetare e OJQ ,,Inicijativa Për integrime’’. Ajo shtoi se ky projekt do të realizohet me Diplomacinë publike të NATO-s gjatë muajit shkurt të vitit 2011.

15. janar 2011.

15.1.2011. - 250 BARINJË NGA MEDVEGJA E VARFËR JANË LAJMËRUAR PËR IMPORTIMIN E GJEDHEVE

MEDVEGJË – Rreth 250 bujqë nga Medvegja, e cila është njëra ndër komunat më të varfëra në Serbi, janë lajmëruar në programin për blerjen e gjedheve të racës së njohur nga Austria, me një vlerë prej afro 50 milionë dinarë. Blerja e këtyre gjedheve do të finansohet nga shteti, komuna e Medvegjës dhe qumështorja ,,Mlekara Sabac’’, ndërsa fermerët nga rrafshnalta Golak theksojnë se kjo është mënyra e vetme që në Serbinë jugore të kthehet jeta.