Arkiva e lajmeve
                   

POMPAT FAJTORE PËR VËRSHIMET NË QENDËR TË BUJANOCIT

30. shtator 2020.

Bujanoc - Nuk do të ketë më përmbytje dhe derdhje të ujërave të zeza në qendër të Bujanocit, premtoi qytetarët Ruzhdi Halili, drejtor i NP "Komunalia", pas një përmbytjeje tjetër në qendër të Bujanocit e shkaktuar nga shiu.

Kompania e shërbimeve, tha ai, po punon intensivisht për të zëvendësuar pompat e dëmtuara të ujërave të zeza, të cilat po shkaktojnë probleme.

Për përmbytjen e djeshme pranë Shkollës Muzikore dhe pamjet e zakonshme të përmbytjes pas çdo shiu të madh, Halili thotë se punëtorët e “Komunalisë” reaguan menjëherë.

"Natën e kaluar, përmbytja u shkaktua nga një kullues i bllokuar për shkak të punëve të rindërtimit që po ndodhin atje. Kullimesi tani është pastruar dhe nuk do të ketë më përmbytje," thotë Halili.

I pyetur nëse tani, kur shtresa e asfaltit në atë shtrirje tashmë është hequr, është koha që çështja të zgjidhet përgjithmonë, Halili tha se nuk ka nevojë për ndërhyrje në rrjetin e kanalizimeve.

"Uji atmosferik në qendër të qytetit derdhet në rrjetin e ujërave të zeza dhe ka qenë kështu për vite me radhë, por nuk është problem, por pompat e gabuara që shkaktojnë derdhje. Ne kemi filluar instalimin e pompave të reja, megjithatë, për shkak të sasisë së madhe të ujit, duhet më shumë kohë," thotë ai.

Ai theksoi se gjeti një situatë të keqe në "Komunali" dhe se duhet kohë për të korrigjuar të gjitha gabimet e menaxhmentit të mëparshëm, por se kanalizimi është në krye të listës së prioriteteve.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues