Arkiva e lajmeve
                   

PËR RRETHIN E PÇINJËS KANË ARRITUR 7.800 DOZA VAKSINA KUNDËR GRIPIT SEZONAL

5. tetor 2020.

Vrajë, Bujanoc, Preshevë - Një numër i mjaftueshëm i vaksinave kundër gripit sezonal ka mbërritur për rrethin e Pçinjit, në mënyrë që të gjithë të vaksinohen në kohën e duhur, sigurojnë Instituti për Shëndet Publik në Vranjë.

"Nga 7,800 doza që arritën për Rrethin e Pçinjës, 2,500 u shpërndanë në Qendrën Shëndetësore në Vrajë, 500 vaksina ishin të destinuara për punëtorë shëndetësorë, 1,600 doza për Preshevë, 1,400 për Bujanoc, 600 për Surdulicë, 550 doza për Vladiçin Han, 300 për Bosilegrad dhe 350 për Trgovishte ", thotë epidemiologu Dr. Slagjan Stankoviq.

Personi që do të vaksinohet duhet së pari të ekzaminohet nga mjeku i zgjedhur në mënyrë që të mos ketë kundërindikacion, dmth alergji ndaj vezëve, si dhe përbërësve të vaksinës si Gentamicin dhe Formaldequin. Pas këtij ekzaminimi, vaksina normalisht merret ", tregon Dr. Stankoviq.

Duhen nga tre javë në një muaj për të fituar imunitetin. Prandaj, është koha e duhur për të marrë vaksinën e gripit sezonal deri në fund të tetorit, më së voni në fillim të nëntorit, sepse virusi i gripit sezonal është aktiv që në fillim të dhjetorit.

Burimi: Jugpres dhe Trupi Koordinues