Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË ZVOGËLUAR SHKALLA E PAPUNËSISË TË TË RINJËVE NË SERBI

27. nëntor 2019.

Beograd - Shkalla e papunësisë së të rinjve në Serbi është dyfishi i shkallës së papunësisë së përgjithshme dhe qëndron në 22 përqind, kjo është arsyeja pse shteti po aplikon intensivisht një seri stimujsh dhe subvencionesh për të ulur atë papunësi, tha Ministri i Punës, Punësimit, çështjeve Sociale dhe Veterane Zoran Gjordjeviq.

Ai theksoi në "Samitin e Rinisë 2019" në Beograd se shteti ka ulur këtë normë me tre pikë përqindje në vitin e kaluar, por tha se ende nuk ishte e mjaftueshme.

 "Një nga qëllimet është të gjesh një mënyrë për të parandaluar zhvendosjen e mëtejshme të të rinjve nga vendi, por edhe kthimin e atyre që tashmë janë larguar, domethënë për të tërhequr të rinjtë nga vendet e tjera në Serbi," tha Gjordjeviç.

Ai gjithashtu njoftoi se 37 milion € do të ndahen për riedukim, trainim të mëtutjeshëm dhe praktikë profesionale nga buxheti i vitit të ardhshëm.

Burimi: RTV Ritam dhe Trupi Koordinues