Arkiva e lajmeve
                   

PËR FIRMAT NGA PRESHEVA, BUJANOCI DHE MEDVEGJA 40 MILIONË DINARË MJETE TË PAKTHYESHME NGA TRUPI KOORDINUES

28. nëntor 2019.

Bujanoc - Nga 16 sipërmarrësve të cilëve u është dorëzuar kontrata mbi subvesnionimin nga Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, shtatë janë nga Bujanoci, të cilat do të marrin 19 milion dinarë për të përmirësuar bizneset e tyre.

Për 7 firma 17 milion do të ndahen për 7 kompani nga Presheva, dhe 3.8 milion dinarë do të jepen për dy sipërmarrës në Medvegjë.

Kryetari i Trupit Koordinues, Zoran Stankoviq, tha gjatë dorëzimit të kontratës në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc se 40-50 punëtorë të rinj pritet të punësohen nga këto fonde.

"Biznesmenët që kanë marrë subvencione janë angazhuar për punësim, dhe krijimi i vendeve të punës është ajo për të cilën ne përpiqemi," tha Stankoviq.

Ai theksoi se që nga viti 2012, duke mos llogaritur këtë, Trupi Koordinues ka ndarë 277 milion dinarë për grante për ekonominë, të cilat rezultuan në punësimin e 254 punëtorëve.

"Shpresoj që këto para do t'ju ndihmojnë në biznes, se do të arrini rezultate shumë më të mira dhe se do të justifikoni besimin e treguar," u tha Stankoviq sipërmarrësve.

Kryetari i Bujanocit, Shaip Kamberi tha se subvencionet e Trupit Koordinues janë një shtysë e vlefshme për zhvillimin e biznesit dhe se ai, së bashku me kryetarin e Trupit Koordinues, Zoran Stankoviq dhe kolegët nga Presheva dhe Medvegja, do të mbrojnë me zell që programi të vazhdojë, të mënyrave më të mira për të investuar në të ardhmen e zonës.

"Unë jam veçanërisht i kënaqur që kompanitë në Bujanoc morën pak më shumë se 19 milion. Shpresoj që këto para do të përdoren për zhvillimin e kapaciteteve, si dhe për krijimin e vendeve të punës në komunën tonë, "tha Kamberi.

Nebojsha Manasijeviq, përfaqësuesit i firmës Manasijeviq D.O.O. nga Kleniku, e cila me përpunimin e drurit, tha se një subvencion prej 2.7 milion dinarë do të përdoret për të blerë pajisjet.

"Aktualisht kemi 7 të punësuar, plani është të punësojmë 3-4 punëtorë të rinj dhe të rrisim prodhimin. Trupi Koordinues, duke dhënë këto grante, ndikon, ndër të tjera, në qëndrimin e të rinjve në fshat", tha Manasijeviq.

Prodhuesi i peletit SZR "Bansek" nga Bujanoci, do të financohet me 3 milion dinarë për të hapur një linjë të re prodhimi.

"Në total, ne do të investojmë 5.5 milion dinarë në rritjen e kapaciteteve, dhe do të punësojmë 5 punëtorë të rinj”, tha pronari, Liman Selimi.

Biznesmenët do të marrin paratë në fillim të dhjetorit.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues