Arkiva e lajmeve
                   

„MËSO DHE ZBULO“: VAZHDON ME EDUKIMIN MEDAIL TË BUJANOCASVE

31. tetor 2019.

Bujanoc - Një punëtori për edukimin e mediave "Mëso dhe zbulo", e kryer nga organizata amerikane "IREKS" me qëllim edukimin e të rinjve mbi të gjitha se si të njohin manipulimet dhe të dallojnë dezinformatat nga fakti, u mbajt për herë të dytë në Bujanoc.

Kandidatët e trajnimit i cili u mbajt në Këndin Amerikan në Shtëpinë e Kulturës ishin studentët, gjimnazistët, përfaqësuesit të të rinjve të partive politike lokale dhe aktivistët e OJQ-ve.

Trajnerët e çertifikuar, gazetarët Jeton Ismaili dhe Skender Saqipi, kanë demonstruar, me shembuj specifikë, metodat e identifikimit të dezinformatave, të ndikimit tek njerëzit duke marketing të lajmeve të caktuara dhe forma të tjera të përmbajtjes që karakterizojnë termin media.

"Jam i kënaqur që të rinjtë në Bujanoc kanë një interes për edukimin në media. Ata janë përdorues të mëdhenj të informacionit, kështu që njohuritë e tyre në këtë fushë duhet të përmirësohen ", tha Jeton Ismaili.

Një mendim të ngjashëm e ka pasur edhe Skender Saqipi, i cili beson se është koha për të futur edukimin medial si një lëndë në shkolla.

"Jam i kënaqur që ne në Bujanoc gjithashtu kemi pasur mundësinë të mësojmë më shumë rreth mediave, veçanërisht mediave online. Unë jam i kënaqur që ky lloj aktiviteti u organizua në pikërisht në Bujanoc dhe falënderoj IREKS-in", thotë njëri nga pjesëmarrësit në trajnim, Blerim Iseni.

Pas përfundimit të trajnimit katër orësh, pjesëmarrësve iu ndanë çertifikata.

Programi „Mëso dhe zbulo“ mbështetet nga Ambasada e SHBA në Beograd.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues