Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
24. qershor 2016.

„ME TAMARËN NË AKSION“ NË JUGUN E SERBISË

Leskoc – Seriali i dytë i emisionit “Me Tamarën në aksion”, në të cilën renovohen shtëpitë e familjeve të rrezikuara, ndërsa i cili në RTS është emituar nga vjeshta, realizohet në katër rrethe në jugun e Serbisë: Jabllanicës, Pçinjës, Nishavës dhe Toplicës. Me këtë rast dje në kabinetin e kryetarit të Leskocit është mbajtur takim me autorët e këtij TV serialit.

24. qershor 2016.

FILLON VAKSINIMI I LOPËVE KUNDËR “LËKURËS SË ËNJTUR”

Nish – Drejtori i Institutit Specialistik të Veterinarisë në Nish, Millosh Petroviq, ka konfirmuar se në territorin e rrethit të Jabllanicës dhe Pçinjës që nga sot do të filloj vaksinimi i lopëve kundër “dermatitisit”, përkatësisht sëmundjes së njohur si “lëkura e ënjtur”.

23. qershor 2016.

FILLIMI I VAKSINIMIT KUNDËR SËMUNDJES SË LOPËVË “LËKURËS SË ËNJTUR”

Bujanoc, Medvegjë – Blegtorët në jugun e Serbisë kanë pësuar dëm të madh përshkak të sëmundjes së “lëkurës së ënjtur” tek lopët. Para dy javëve në Rrethin e Pçinjës është shpallur territor i rrezikuar, ndërsa komuna e Bujanocit dhe Bosilegradit si territor i infektuar. Sëmundja e lopëve është konstatuar edhe në komunën e Medvegjës, si dhe në Tërgovishtë, Surdulicë dhe Vrajë.

23. qershor 2016.

KF „JABLLANICA” NGA MEDVEGJA KA FITUAR TURNEUN NË GJERMANI

Medvegjë – Kompania “Lajfston Kapital”, e cila menaxhon minierën “Lece” në Medvegjë, i ka mundësuar KF “Jabllanica” nga komuna e Medvegjës, që të udhëtoj në Gjermani në turneun ndërkombëtar, të cilin ky klub ka fituar vendin e parë dhe kupën e shampionit.

23. qershor 2016.

OKO EKIPA – FTON PËR TRAJNIMIN “MIRË ËSHTË TË DIHET, PËRPJEKJA PAGUHET”

„Organizata Grumbullimit Kreativ” OKO, ju fton në disa aktiviteteve të emëruar “Mirë është të dihet, PËRPJEKJA paguhet”, të cilat do të mbahen minimum dy herë në javë në periudhën prej 22 qershorit deri 31 korrik 2016, në Beograd. Aktivitetet e ndryshme të cilat zhvillohen në vende të ndryshme janë të dedikuara për moshën e të rinjëve nga 15-25 vjeçare, të cilët dëshirojnë të forcojnë aftësitë e tyre në fushën e kërkimit të punës.

22. qershor 2016.

FILLON PARAQITJA E KANDIDATËVE NË PROGRAMET STUDIMORE TË FAKULTETIT EKONOMIK TË SUBOTICËS NË BUJANOC

Bujanoc – Shërbimi i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë njofton të interesuarit se të enjten, më 23 qershor, në Paralelen e Fakultetit Ekonomik të Suboticës në Buajanoc, fillon paraqitja e kandidatëve për regjistrim të studentëve në vitin e parë të studimeve akademike themelore për vitin shkollor 2016/2017.

22. qershor 2016.

NË MEDVEGJË NUK KA RASTE TË REJA TË SËMUNDJES SË “LËKURËS SË ËNTJUR”

Medvegjë – Kryetari i komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq, ka deklaruar se në territorin e kësaj komune ditëve të fundit nuk ka pasur asnjë rast të infektimit të kafshëve nga sëmundja e “lëkurës së ënjtur”.

22. qershor 2016.

ËSHTË SHPALLUR KONKURS NË KUADËR TË PROGRAMIT TË EIDHR-ës

Delegacioni i UE-së në Serbi ka shpallur ftesë për propozimin e projekteve në kuadër të Instrumentit Europian për Demokraci dhe Drejta të Njeriut (EIDHR), për të cilën janë siguruar vlera e përgjithshme prej 1.750.000 euro. Projektet e miratuara do t’i ndahen grantet në vlerë prej 50.000 deri 300.000 euro.

21. qershor 2016.

NË BUJANOC NUK KA RASTE TË REJA TË “LËKURËS SË ËNTJUR”

Bujanoc – Drejtori i Stacionit Veterinarik në Bujanoc, Miodrag Millkoviq, ka thënë se është kryer spërkatja nga ajri e insekteve në territorin e komunës së Bujanocit, duke shtuar se në këtë territor vikendin e kaluar nuk ka pasur raste të reja të sëmundjes së lopëve apo “lëkurës së ënjtur”.

21. qershor 2016.

PROGRAMI I KOMBEVE TË BASHKUARA PËR ZHVILLIM: FTESA PËR PARAQITJEN E PROPOZIM PROJEKTEVE

Në kuadër të projektit “Avansimi i revizionit në nivelin lokal për menaxhim më efikas të financave publike”, Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim ka shpallur konkurs për organizimin e shoqërisë civile në fushën e avansimit të bashkëpunimit në mes vetqeverisjeve lokale dhe sektorit civil dhe mediave.

«Претходна страна   Следећа страна»