Arkiva e lajmeve
                   

DISA EMIGRANTË ILEGAL U GJETËN TË FSHEHUR NË TREN

30. mars 2015.

Preshevë - Në stacionin hekurudhor në Preshevë ,në aksionin e përbashkët të doganierëve dhe policisë ,u ndërpre përpjekja e 19 emigrantëve  për të kaluar ilegalisht  të fshehur në vagonat e  trenit ndërkombëtr të mallrave ,i drejtuar  për në Evropën Qëndrorë.

Sic është bërë e ditur nga drejtoria Doganore,ata ishin të fshehur në rimorikiot e kamionëve në vagonat e trenit të mallrave i cili në përmes Sërbisë kaloi nga   drejtimi i Greqisë për në Evropën Qëndrore.

Në njërën nga rimorikiot gjetën shtatë shtetas Sirian,në të dytën gjashtë shtetas të Avganistanit dhe një shtetas Iranian,dhe në të tretën tre të rinjë nga Siria.

Kryesisht bëhet fjalë për të rinjë rreth moshës 20 vjecare synim i të cilëve ishte të arrijnë në ndonjë vend të Evropes Qëndrore ,bëhet e ditur në njoftim.

Burimi: Tanjug, H1 Info dhe Trupi Koordinues