Arkiva e lajmeve
                   

NISHLIJËT NUK LEJOJNË DOGANIMIN E MALLIT PËR KONSUMIM TË GJËR NË LESKOVC DHE VRAJË

27. mars 2015.

Leskovc/Vranjë/Nish- Udhëheqja e Doganës në Nish ka anuluar kërkesën e Leskovcit dhe Vrajës për doganimin e mallit për konsumim të gjër të harxhuesve në filijalët e doganës në ato dy vende me arsyetim që Leskovci dhe Vranja nuk kanë kuadër për këtë punë, si dhe ajo nuk është e paguar ekonomikisht.

Kshryeshefat e rrethit të Pçinjës dhe Jabllanicës si dhe Oda ekonomike Regjionale e Leskovcit kanë filluar iniciativën disa herë për ndryshimin e Rregullorës për doganimin e mallit nga regjioni i azis dhe euroazis për zvoglimin e hargjimeve për transportuesit dhe  ndërrmarsit nga rrethi i Pçinjës dhe Jabllanicës.  

 “Udhëheqësit e Doganës së Nishit pas shqyrtimit të propozimit të juaj, ka dhënë mendim që momentalisht nuk mundet të pajtohet me propozimin e dispozitave të përmenduara në Rregullorën për shkak që nuk ka kushte për shqyrtimin e masave për mbikëqyrjen e doganës, e as arsyje ekonomike”, kanë përmendur në përgjigje.    

Propozimi i u ka dërguar Drejtoris së Doganës në Ministrin e finasave, të cilët e kanë kërkuar mendimin e Nishlijve.

Në Odën ekonomike të rrethit Jabllanicës dhe Pçinjës kanë llogarit që shkuarja për Nish për doganimin e mallit kushton rreth 1000 euro në një kamion.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi koordinues