Arkiva e lajmeve
                   

MARËVESHJA ME MAQEDONIN RRETH PROCEDURAVE KUFITARE PËR HEKURUDHËN

31. mars 2015.

Qeveria e Sërbisë në mbledhjen e djeshme e aprovoi Propozim ligjin në lidhje me verifikimin e  Marveshjen në mes Qeverisë së Sërbisë dhe Qeverisë së Maqedonis për përcaktimin e procedurave kufitare për kalimin kufitar hekurudhor Preshevë-Tabanoc.

Me aplikimin e kësaj marveshje do të sigurohet stabiliteti i komunikacionit hekurudhor, zvoglimin e masave administrative dhe futja e kontrolimëve më efektive kufitare në transportin hekurudhor në mes Srbisë dhe Maqedonisë, komunikoi Zyra qeveritare për bashkëpunim me  mediat.

Burimi: Tanjug, RTS dhe Trupi Koordinues