Arkiva e lajmeve
                   

PREZENTOHET “DHUNA NUK KA TË FALUR” PËRSËRI NË BUJANOC

27. mars 2015.

Bujanoc – në kuadër të projektit “Teatri kundër dhunës”, në shkollën e mesme “Sveti Sava” në Bujanoc, kohën e fundit për të katërtën herë ka performuar shfaqen “dhuna nuk ka të falur”, nga autori dhe regjisori Zihaja Sokoloviq

Në shfaqe kanë prezentuar rreth 80 nxënës dhe mësimdhënës nga shkolla e lartë përmendur, të cilët pasi ka mbaruar shfaqja, aktivisht kanë marrë pjesë në diskutim për dhunën të cilën e ka udhëhequr  psihologëja Dragana Zaov.

Emisioni është dedikuar për edukimin e fëmijëve të moshës së shkollës fillore dhe të mesme dhe për  kontributin në edukimin e fëmijëve për çështje të rëndësishme sociale nëpërmjet artit.Raste familjare, mitologjike, fizike, ekonomike, seksuale dhe shëndetsore , dhunat janë prezentuar si shembull nga përjetimet e dhunës nga perspektiva e të rinjëve dhe rekomandimet në reagimin e tyre. 

Çka është e gjitha dhuna dhe si të njihet? Cilat janë motivet e dhunës?  Si ti thuat JO dhunës?  Ky prezentim interaktiv ka zbuluar situate të ndryshme të dhunës në jetën e perditshme dhe në mënyr efektive i edukonë fëmijët për problemin më të madhë të sotshëm.

Burimi: uebsajti “Dhuna nuk të falur” dhe Trupi koordinues