Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
18. dhjetor 2015.

NË PRESHEVË JANË RENOVUAR HAPËSIRAT PËR REFUGJATË

Preshevë – Në Qendrën për Pranimin e Refugjatëve në Preshevë, ministri Alleksandar Vulin dhe ambasadori i Mbretërisë së Norvegjisë, Arne Sanes Bjoristall, kanë hapur hapësirat e renovuara në të cilat emigrantët do të kenë kushte më të mira gjatë muajve të dimrit.

18. dhjetor 2015.

MBATHJET E DIMRIT SI DONACION I AMBASADËS SË IZRAELIT PËR REFUGJATËT NË PRESHEVË

Preshevë – Ambasada e Izraelit në Beograd ka dërguar donacion për qendrën e refugjatëve në Preshevë e cila përfshin 100 komplete të palltove, çizmave, çorapave dhe kapelave.

17. dhjetor 2015.

TRUPI KOORDINUES KA SHËNUAR 15 VJETORIN E EGZISTIMIT

Takim pune me rastin e shënimit të 15 vjetorit të egzistimit të Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

17. dhjetor 2015.

KONKURSI PËR VIDEO INÇIZIMET, FOTOGRAFITË DHE TREGIMET E SHKURTËRA PËR PËRKRAHJEN E PERSONAVE TË LGBT-SË

Shoqata ALETRO dhe Zyra për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave e Qeverisë së Republikës së Serbisë ftojnë të gjithë të interesuarit që të marrin pjesë në konkursin për video inçizimet, fotografitë dhe tregimet e shkurtëra për përkrahjen e personave të LGBT-së në Serbi.

14. dhjetor 2015.

NDIHMA E UNHCR-SË PËR QENDRËN PËR PRANIM NË PRESHEVË

Preshevë – “Agjensioni i KB për refugjatë në Serbi (UNHCR) prej qershorit deri më tani ka dhuruar paisje me vlerë prej 264.000 dollarëve, të cilën e përdor policia në Qendrën për Pranim në Preshevë”

14. dhjetor 2015.

HULUMTIMI PËR POZITËN E ROMËVE NË RRETHIN E PÇINJËS

Vrajë, Bujanoc – Hulumtimi rreth pozitës së romëve në Rrethin e Pçijës me titullin “Me margjina kundër diskriminimit”, ka treguar se pozita e keqe ekonomik e romëve është problem kyç për këtë komunitet në Vrajë.

14. dhjetor 2015.

KONKURS: ARSIMIMI PËR 5+ (I DEDIKUAR PËR PUNËTORËT ARSIMOR DHE PRINDËRIT)

Fondacioni për Shoqëri të Hapur dhe UNICEF-i ju ftojnë që të paraqiteni në konkursin dhe të merrni pjesë në punën e klubeve “Parneriteti për Arsimim”, në bashkësinë tuaj lokale, në mënyrë që sëbashku t’i nisim ndryshimet në arsim.

11. dhjetor 2015.

PANAIRI I PUNËSIMIT NË VRAJË

Vrajë – Paralelja në Vrajë e Shërbimit Nacional për Punësim (SHNP), më 16 dhjetor 2015, organizon Panairin për Punësim në Vrajë, duke filluar prej orës 11 e 30 minuta, në ndërtesën e Paraleles së SHNP-së, rruga Todora Shpanca nr.1.

11. dhjetor 2015.

FTESA PËR ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE

Iniciativat qytetare shpallin ftesën për organizimin e shoqërisë civile në kuadër të projektit “Institucionet e pavarura më afër qytetarëve” (Independent Bodies Closer to Citizens), realizimin e të cilit e përkrah Ambasada e Amerikës në Beograd.

10. dhjetor 2015.

KOMUNA E BUJANOCIT KA PRANUAR REAKSIONIN E NUNS-IT

Bujanoc – Shoqata e Pavarur e Gazetarëve të Serbisë (NUNS) ka përshëndetur vendimin e udhëheqësisë së komunës së Bujanocit, që nga rendi i ditës në mbledhjen e Kuvendit të tërheq propozimin e vendimit të finansimit të transmetimit direkt të TV të mbledhjeve të parlamentit lokal.

«Претходна страна   Следећа страна»