Arkiva e lajmeve
                   

NË PRESHEVË JANË RENOVUAR HAPËSIRAT PËR REFUGJATË

18. dhjetor 2015.

Preshevë – Në Qendrën për Pranimin e Refugjatëve në Preshevë, ministri Alleksandar Vulin dhe ambasadori i Mbretërisë së Norvegjisë, Arne Sanes Bjoristall, kanë hapur hapësirat e renovuara në të cilat emigrantët do të kenë kushte më të mira gjatë muajve të dimrit.  

Në hapësirat e dikurshme të Industrisë së Duhanit mund të vendosen 650 njerëz. Janë të vendosura toaletet, tush-kabinat, si dhe hapësira për akomodimin e prindërve me fëmijë.

Vulin ka thënë se Serbia në hapësirat e nxehta për një ditë mund të akomodoj rreth 6.000 njerëz.

Ndërtimin e hapësira për akomodim të gjatë të emigrantëve në Preshevë e ka ndihmuar Mbretëria e Norvegjisë, e cila deri më tani direkt ka dhënë 3,2 milion euro për ndihmën e emigrantëve dhe po në të njejtën shumë është ndihmuar përmes projekteve humanitare.

Burimi: Veçernje Novosti dhe Trupi Koordinues