Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
15. gusht 2014.

NË BUJANOVC JANË OFRUAR 1275 HEKTAR TOKË BUJQËSORE

Bujanovc-Komuna e Bujanovcit ka ofruar në shërbim tokë bujqësore ne pronësi të shtetit gjithsej 78 parcela kadastrale,që është 1275 hektar.

Shpallja për mbledhjen e ofertave me shkrim për dhënien e tokës bujqësore  është shpallur ndërsa shqyrtimi I ofertave do të mbahet me 23 shtator 2014 në ndërtesën e komunës së Bujanovcit.

14. gusht 2014.

NË LOKALET E BUJANOVCIT DHE PRESHEVËS MË SË PAKU FEMRA NGA JUGU

Vranjw - Policia e Vranjës njoftoi se nw aksionin policor ne restorante dhe klube nate në Preshevë dhe Bujanovc janë zbuluar 32 femra pa leje pune.

Në natën mes 12 – 13 gusht, zyrtarët policorë nga Vranja në bashkëpunim me inspektimin turistik, kontrollin e departamentit të taksave dhe inspektimin e punës, në rajonin e Bujanocit dhe Preshevës, kanë zbatuar kontroll më të fortë në klube,restorante, katër prej të cilave në rrethin e Bujanocit dhe dy në atë të Preshevës.

14. gusht 2014.

JAZZ SHPREHJE MULTIKULTURORE

Pesëdhjetë pjesmarrës të projektit „Jazz shprehje multikulturore“në të cilën studentet e akademis muzikore,pjesmarrësit e shkollave muzikore si dhe muzikant të gjasht qyteteve nga jugu i Sërbis kanë marrë pjesë në puntori pa pagesë,për tu paraqitur me 15gusht në binën për të rinjtë e Nisville.Puntorit janë pjesë e festivalit jazz në Nisville.

12. gusht 2014.

AKSIONI MË I MADH VERORË PËR DHURIMIN E GJKUT NË JUG TË SËRBISË

Bujanovc-Verës zakonisht zvoglohet furnizimi me gjak për të cilët shtyhen operacionet e pacientëve.Në Sërbi nevojiten qdo dit 1mijë njësi të gjakut,kurse spitalet në Vranjë reth 15.Në rast të situatave të jashtzakonshme nevojiten dy herë më shumë gjak.

11. gusht 2014.

FILLOI REKONSTRUIMI I SHESHIT NË BUJANOVC

Në qender të Bujanovcit filloi regullimi I sheshit.Punimet e shumta financohet nga buxheti komunal dhe me ndihmen e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbis për komunat Preshevë,Bujanovc dhe Medvegjë me 30milion dinarë,sipërfaqja e cila do të marrë një pamje të re prej 7700m2.

11. gusht 2014.

I BIE SHPULLË POLICIT

Bujanoc- Policia në Bujanoc, me urdhër të prokurorit, ka urdhëruar në mbajtje deri 48 orë M. XH. (48) për shkak të dyshimit se ka goditur me shpullë policin e komunikacionit gjatë kryerjes së punës zyrtare,njoftoi MPB e Sërbis.

Incidenti ka ndodhur në hyrje të fshatit Tërnoc, gjatë kontrollit të rregullt, kur polici për shkak të shkeljes së kryer në trafik, ka ndaluar veturën që po ngiste djali i të dyshuarit.

11. gusht 2014.

PENDA E RAHOVICËS ME INFRASTRUKTURË TË RE RRUGORE

Qeverisja lokale e komunes së Preshevës në fshatin Rahovic ka filluar asfalltimin e rrugës pranë Pendës të këtij fshati.

Realizimi e projektit financohet nga komuna e Preshevës dhe Trupit Koordinues të Qeverisë së Sërbis për komunat Preshevë,Bujanovc dhe Medvegjë.Projekti asfaltimit të rrugës I gjatë 1600m është planifikuar në planin e investimeve për vitin 2014,mjetet për projektin e përmendur janë 29milion dinar.Projekti duhet të përfundoj vitin e ardhshem.

8. gusht 2014.

ARSIMI SHKOLLOR FILLOR DHE I MESËM NË JUGUN E SERBISË

Në 60 komuna në Serbi pothuajse të gjithë filloristët mbarojnë shkollimin, ndërsa në 55 komuna më shumë se 90 përqind e nxënësve. Situata më e vështirë është në komunën e Medvegjës, Cërna Travës dhe Meroshinës, ku shkollën fillore e kryejn më pak se 70 përqind e nxënësve. Në 15 komuna, në të cilat përfshihet edhe komuna e Gaxhin Hanit, kjo përqindje sillet nga 70 deri më 80 përqind, ndërsa në 37 komuna, në të cilat përfshihet komuna e Preshevës, në mes 80 dhe 90 përqind e nxënësve kryejn shkollimin fillor që kanë nisur.

7. gusht 2014.

AKSIONI I NDËRPRERJES SË RRYMËS NË RRETHIN E PÇINJËS

Vranjë/Bujanoc/Preshevë – Në 13 lokacione në rrethin e Pçinjës dje herët në mëngjes ka filluar aksioni i ndërprerjes së rrymës për ata të cilët nuk e paguajn rrymën rregullisht si dhe ata të cilët e vjedhin, nw tw cilin merr pjesë edhe policia, ka deklaruar në Vranjë ministri punëve të mbrendshme Nebojsha Stefanoviq.

7. gusht 2014.

VELJA E MANAFERRAVE NË RRETHIN E PÇINJËS

Vranjë – Në territorin e rrethit të Pçinjës në vazhdë është velja e manaferrave. Prodhuesit nuk janë të kënaqur me çmimin, ndërsa edhe kvaliteti këtë vit është më i dobët përshkak të reshjeve, thonë në Shërbimin Këshillues Bujqësor. Suzana Jerkiq, inzhinjere e pemtarisë në shërbimin bujqësor, thotë se rendimenti mesatar për këtë vit ëshë 12 tonë për hektar.

«Претходна страна   Следећа страна»