Arkiva e lajmeve
                   

VELJA E MANAFERRAVE NË RRETHIN E PÇINJËS

7. gusht 2014.

Vranjë – Në territorin e rrethit të Pçinjës në vazhdë është velja e manaferrave. Prodhuesit nuk janë të kënaqur me çmimin, ndërsa edhe kvaliteti këtë vit është më i dobët përshkak të reshjeve, thonë në Shërbimin Këshillues Bujqësor. Suzana Jerkiq, inzhinjere e pemtarisë në shërbimin bujqësor, thotë se rendimenti mesatar për këtë vit ëshë 12 tonë për hektar.

„Sa i përket kvalitetit vet frutit, ai është diçka më i dobët se vitin e kaluar përshkak të reshjeve, çka çon deri te ngadalshmëria e pjekjes dhe përmbatja e sheqerit në frute është diçka më e vogël”, deklaroi Jerkiq.

Bujqit, të cilët në 17 hektarë në rrethin e Pçinjës kanë mbjellur manaferra janë të pakënaqur me çmimin e blerjes e cila sillet nga 50 deri 60 dinarë për kilogram.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues