Arkiva e lajmeve
                   

FILLOI REKONSTRUIMI I SHESHIT NË BUJANOVC

11. gusht 2014.

Në qender të Bujanovcit filloi regullimi I sheshit.Punimet e shumta financohet nga buxheti komunal dhe me ndihmen e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbis për komunat Preshevë,Bujanovc dhe Medvegjë me 30milion dinarë,sipërfaqja e cila do të marrë një pamje të re prej 7700m2.

Sheshi I qytetit do të jetë I rregulluar si një vënd takimi,rekreacion,ekonomik,tregtar për jetën shoqerore.Projekti duhet të kushtoj rreth 65milion dinar.Për punimet e projektit do të ndahen diqka më shum se 2milion e gjysmë,kurse për mbykqyrjen rreth 1.5 milion dinar.

Është planifikuar që pamja e re stimulon hapjen e dyqaneve të rinj dhe shërbimeve,përfshir restorante dhe bare të cilët do të tërheqinme shum blerës dhe turista,dhe do të kontribojnë për ti bërë qytetit një rritje dhe gjallërim në zonë.

Në periudhën e ardhshme do të rindërtohen edhe fasadat e ndërtesave publike,dhe pa marr parasysh sheshit,në zonën më të gjerë të qytetit do të kryejn rikonstrumin e tretoareve dhe rrugëve prej Komunës së Bujanovcit deri te Parku I qytetit.

Burimi: Veçernje novosti dhe Trupi Koordinues