Arkiva e lajmeve
                   

JAZZ SHPREHJE MULTIKULTURORE

14. gusht 2014.

Pesëdhjetë pjesmarrës të projektit „Jazz shprehje multikulturore“në të cilën studentet e akademis muzikore,pjesmarrësit e shkollave muzikore si dhe muzikant të gjasht qyteteve nga jugu i Sërbis kanë marrë pjesë në puntori pa pagesë,për tu paraqitur me 15gusht në binën për të rinjtë e Nisville.Puntorit janë pjesë e festivalit jazz në Nisville.

Pjesmarrësit e puntorive muzikore do të prezentohen si një bend i pwrbashykët në koncertet e qyteteve tjera-Leskoc,Vranjë,Bosilegrad dhe Bujanovc.Puntorit janë organizuar për instrumente vokale të cilët përdorën në jazz,sic janë :piano,kitara,bas,daulle,saksafon etj.

Këto trajnime e muzikantëve të rinj e ka mbështetur Delegacioni i BE në Sërbi,bashk me zyrën e Qeveris së Republikës së Sërbis për bashkpunim me shoqërin civile financon këtë projekt.

Burimi: Danas dhe Trupi Koordinues