Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
20. nëntor 2013.

SELAKOVIQI KA PROPOZUAR GJYKAT NË BUJANOC

Beograd – Ministri i drejtësisë Nikola Selakoviq ka deklaruar që është në Propozim ligjin për rrjetën e gjykatave ku ka propozuar që në Bujanoc të vendoset gjykata themelore dhe sipasë kritereve të përcaktuara nga grupa e punës.

20. nëntor 2013.

“GUMOPLASTIKA”, GRUMBULLIM TË KËPUCVE NË DEPO

Në “Gumoplastikën” e Bujanocit fabrika e cila është 15 vite në falimentim, gjatë regjistrimit të inventarit dhe rezervat, janë numruar 25.000 palë këpucë në depo. Një pjesë do të shiten a pjesa tjetër braktiset për shkak të vjetërsimit. Regjistrimi i pasurisë ka filluar në realizimin e planit me reorganizimin e “Gumoplastikës”.

20. nëntor 2013.

MBËSHTETJA E PROGRAMIT TË PRAKTIKËS

Shërbimi i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë edhe këtë vitë mbështet realizimin e projektit “Programi për praktikantë të rinjë – pjestarë të pakicave, në institucionet shtetërore të Sërbisë“ të cilin e implementon  Zyra për të drejtat e njeriut dhe të pakicave.

20. nëntor 2013.

SHKOLLA E GJUHËS SERBE - 20.11.2013.

Shërbimi i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, me ndihmën financiare të Ambasadës  Britanisë së Madhe, edhe këtë vit realizon Shkollën e gjuhës serbe për të rinjët e komunitetit shqiptar nga Presheva dhe Bujanoci.

19. nëntor 2013.

STANKOVIQI ME LIDERËT SHQIPTARË PËR DREJTËSINË

Zoran Stankoviqi në Bujanoc ka biseduar me liderët shqiptarë të partive politike nga jugu i Sërbisë për rrjetin e gjykatave dhe prokurorive. Është propozuar vendosja e gjykatës themelore në Bujanoc deri sa në Preshevë do të jetë gjykata për kundërvatje dhe paralelja e prokurorisë.

15. nëntor 2013.

BISEDË LIDHUR ME IMPORTIMIN E PALIGJSHËM TË LIBRAVE

Kryetari i Trupit koordinues për komunën Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq, ka biseduar në Bujanoc me liderët shqiptar të partive politike lidhur me imortimin e pa ligjshëm të librave nga Kosova dhe Metohija...

15. nëntor 2013.

NJOFTIM PËR MEDIA - 15.11.2013.

Ju ftojmëqë të hënën 18 nëntorë në ora 16 në Bujanoc në hapsirat e OSBE-së ta përcjellni mbledhjen Zoran Stankoviqi, kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegjë, Negja Jovanoviq, sekretar shtetror i Ministrisë së drejtësisë dhe administratës shtetërore dhe liderët politik shqiptarë.

15. nëntor 2013.

PESË + PËR USHQIM ORGANIK

Në kuadër të projektit “Mbështetja e prodhimit të ushqimit organik në jugun e Sërbisë”, vazhdojnë aktivitetet në bashkpunim me shkollën e buqsisë nga rrethi i Jabllanicës dhe Pçinjës, me qëllim të ngritjes së vedisimit të rinjlve në kuptimin e prodhimeve organike.

14. nëntor 2013.

THIRRJE PUNËDHËNËSVE QË PLANIFIKOJNË PUNËSIM

Bujanoc – Agjensioni amerekina për bashkpunim ndërkombëtarë (USAID) i thirrë punëdhënësit të cilët planifikojnë punësim të kyçen në programin tonë të zhvillimit për fuqinë puntore ku do ti ndihmojë punëdhënësve të angazhojnë dhe ti trajnojnë të ritë e punësuar.

13. nëntor 2013.

LABORATORI PËR MËSIMIN E GJUHËS SERBE NË BUJANOC

Në shkollësn e mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, të cilën ndjekin shumica e nxënësve të nacionalitetit shqiptarë, sot është hapur laboratori për mësimin e gjuhës serbe.

«Претходна страна   Следећа страна»

 

 

homescontents