Arkiva e lajmeve
                   

STANKOVIQ: KUSHTËZIME NUK SJELLIM TË MIRA

25. nëntor 2013.

Përfaqsuesit e Shqiptarve nga jugu i Sërbisë të cilët kanë vendosur me i ndërpre bisedimet me Qeverinë e Sërbisë për shkak që i është refuzuar propozimi që në Preshevë dhe Bujanoc të kthehen gjykatat dhe prokuroritë, kryetari i Trupit koordinues i Qeverisë Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq, ka porositur që Sërbia nuk do të pranoj kushtëzime e tyre.

 „Politika me kushtëzime kurr nuk i ka sjellë të mira atyre të cilëve dëshirojnë të i arrijnë qëllimet e veta, veçanarishtë që bisedat filluan të japin rezultate konkrete“, ka thënë Stankoviq dhe ka thënë që përgjigja e Shqiptarve nga jugu i Sërbisë prezenton „ jokulturë politike“.

Liderët e partive të Shqiptarve nga jugu i Sërbisë kanë ndërprerë dijalogun deri sa nuk i kthehet gjykata themelore dhe prokuroria si dhe formimi i gjykatës së kundërvatjes, Beogradin e akuzojnë për diskriminim. 

Riza Halimi e vërteton që në zonën e Preshevës jetojnë 40.000 Shqiptarë të cilët patjetër duhen ta kenë rrjetin gjyqësorë dhe janë ndërprerë bisedimet me Qeverinë e Sërbisë për vendimin që e kanë pru në takimin e përbashkët liderët Shqiptarë ku është mbajtur në komunën e Preshevës , kryesisht ishte mospranimi i amandamentit ku e ka trajtuar Halimi gjatë debatit në Kuvendin e Sërbisë

„Ne nuk e kemi pruar vendimin për ndërprerjen e bisedave, por Qeveria e Sërbisë miratoi një vendim të tillë, kur Parlamenti e dhënë këtë „diskriminim“ propozim ligji për Preshevën, Bujanocin dhe Medvegjën“, ka thënë Riza Halimi, kryetari i Partisë për veprim demokratik.

Kryeministri Ivica Daçiq në këtë ju ka përgjigjur që nuk kanë me kuna të bëjnë marveshje përveq se me Qeverin e Sërbisë.

 „Nësë nuk dëshirojnë të bisedojnë me neve, më kë do të kenë, nuk kanë me kë tjetër“, ka thënë Daçiq.

Përfaqsuesit e Shqiptarve kanë njoftuar që do ti dërgojnë letër kryeministrit dhe zëvendës kryeministrit ku do të kërkojnë garancion që premtimet në dialogë të deri tanishme të Qeverisë  të plotsohen. 

Burim: lajmet frankfurte, B92 dhe Trupi koordinues