Arkiva e lajmeve
                   

TË RINJËT RREGULLOJNË STADIUMIN E QYTETIT DHE KOPSHTIT NË PRESHEVË

22. janar 2013.

Burimi: Tanjug / Beograd – Grupi multietnik i të  rinjëve, pjesmarrës dhe pjesmarrëse  të programit  “YothBuild” , i cili realizohet nga iniciativa qytetare, do të fillojë nesër me veprimet për rregullimin e stadiumit të qytetit dhe kopshtin  “8 Marsi” në Preshevë.

 Siç na njoftoi kjo organizatë puna e cila do të behët është ngjyrosja karrigeve e për  ulëse  në  stadionin e qytetit dhe rregullimin parkut për lojra në këtë kopshtë.

Rregullimi i stadiumit të qytetit dhe kopshtit të fëmijve, janë aksione lokale, të cilat ky grup i të rinjëve po i zbaton qysh prej nëntorit 2012.

Me ndihmën e bashkësisë, të rinjët filluan edhe me rregulliimin e parqeve në Bujanoc dhe Preshevë, së bashku me Qendrën Rinore për të rinjë (AWO) nga Bujanoci, ndanë rreth 90 pakata për ndihëm humanitare qendrave kolektive dhe familjeve në nevojë nga Presheva dhe Bujanoci.

Për të ndihmuar qytetarët e vetëm është një pjesë e "YouthBuild" qendra e  trajnimit në të cilin 47 njerëz të rinj nga Vranjë, Bujanoc dhe Preshevë punën e përditshme.

Për ti ndihmuar qytetarëve është vetëm një pjesë e aktivitetit “Youth Build” qendra  e trajnimit gjithsej ka  47 të rinjë nga Vranja, Bujanoci dhe Presheva kjo është punë e përditshme.

Mësimi i gjuhës, aftësit e fituara, kërkimi për punë dhe trajnimi për tema të ndryshme, të gjitha janë të përditëshme në Bujanoc në qendrën për trajnim “Youth Build”.