Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
9. gusht 2012.

Në jug të Sërbis zjarr i ri

Kryeshefi i repartit për gjendje të jashtzakonshme, Dragça Stanojkoviq, ka theksuar se dje ne mengjes zjarri prap i ka prekur rrethin e fshatrave Svenjisht edhe Lanik, pesë deri në shtatë kilometra në lindje të Preshevës, në kufi me Maqedonin, dhe qasje në fshatin e banur me shqiptar Rahovica, një kilomenter në veri të Preshevës.

8. gusht 2012.

Detyra e parë e helikopterit “KAMOV”për shuarjen e zjarrit afër Bujanovcit

K-32 helikopteri, që mban pesë ton ujë me një ekuipazh prej gjashtë anëtarësh nga dita e djeshme është në aeroportin e Nishit "Konstandini i Madh" dhe do të jetë gati prej 15 shtatori  tw reagojë në situata emergjente.Zavenedës shefi i sektorit për situata të jashtzakonshme MPB Sërbis Gjorgje Babiq u takua me një delegacion nga Ministria e Federatës ruse e Mbrojtjes Civile situatat emergjence,dhe njoftoi se avioni mund të jetë i angazhuar menjëherë në luftën kundër zjarrit pranë Bujanocit.

3. gusht 2012.

BARAZIJA GJINORE NË PRESHEVË DHE BUJANOC

Program i Kombeve të Bashkuara – PBILD, me zyrën në Bujanoc, këtë vit vazhdojn me njërin nga programet e tyre sistemin e zhvillimit të barazis gjinore në komunat lokale. Marina Baboviq, koordinatore e PBILD program i UN për integrim, thotë se ata vazhdojn me principet politike të ndërtojn barazi gjinore në sistemin e administratës lokale në rrethin e Pçinjës dhe të Jabllanicës. Në fokus janë formuar programe jo formale në gjashtë komuna, përfshir Preshevën dhe Bujanocin, si dhe qytetin e Vranjës.

2. gusht 2012.

Slobodan Drashkoviq,kryetari i komunës së Medvegjës

Në të katërtin mandat me rradhë ,në Medvegjë për kryetarë të komunës u zgjodh Slobodan Drashkoviq.Qytetarët sigurisht  kanë arsyje që ia besuan për herë të katërt menaxhimin e komunës,dhe për konkurimin e tij për herë të katërt për këtë funksion,Slobodan Drashkoviq thotë:

1. gusht 2012.

TRAJNIMI PËR TË RINJTË NË NIVEL LOKAL

Të rinjtë në Bujanoc dhe Preshevë kanë marrë qendra rinore, të cilat duhet ti mundësojn të arrijnë shpejt pavarsinë ekonomike si dhe pjesmarrje të madhe, potenciale në vendimarrjen në vetëadministrimin lokal.

«Претходна страна