Arkiva e lajmeve
                   

Në Preshevë janë djegur shtyllat elektrike, 120 shtëpi pa rrymë

16. gusht 2012.

Preshevë – Në zjarrin te fshati Bushtranë, Svenjishtë dhe Ljanik, në komunën e Preshevës, janë djegur tetë shtylla elektrike shkaku që një javë ditë janë pa rrymë 120 shtëpi, prishja do të jetë e rregulluar në dy apo tri ditët në vijim, tha shefi i shërbimit  për shpërndarjes të  Elektrodistribucionit në Vranjë Vladan Velkoviq.
 
Veliqkoviq tha se të gjitha shtyllat dhe poçet e mesme nga druri, të cilat i ka kapur zjarri, kanë qëtë të leta për të djegur si dhe në zjarrë janë  djegur edhe izolatorët nëpër shtylla por jo edhe përçuesit.

“Ekipi i Elektrodistribucionit Vranjë tashmë janë në teren, është aktivizuar mekanizmi për hapjen e gropave për ti vurë shtyllat e reja dhe është tu u bë gati materijali i nevojshëm”, ka thënë Velkoviq.

Në Zjarr i cili ka kapur rajonin e fshatit Dorbrosin, në komunën e Bujanocit, gjithashtu janë djegur shtyllat elektrikike duke shkaktuar ndërprerje të furnizimit me energji elektrike në fshatin Dobrosin dhe Konçul.