Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
11. korrik 2012.

JANË THARË BURIMET RRETH BUJANOCIT

Bujanoc – Në disa fshatra afër kufirit me Maqedonin në komunën e Bujanocit, furnizohen nga fillimi i korrikit nga rezervuarët (cisternat) sepse janë tharë burimet e ujit në atë rrethin, ka theksuar dje drejtori teknik i ndërmarjes publike “Komunalia” Sami Aliji.

9. korrik 2012.

Medaljon për nxënësit e gjeneratës

Leskovc-Ndihmesi i Ministrit te arsimit dhe shkencës Zoran Kostiq ka dorëzuar nxënësve të gjenratës të shkollave fillore dhe të mesme,nga rrethi i Jabllanicës dhe i Pcinjës albume me 25 medaljona me karaktere . shtetërore,shkenctarëve,shenjëtorëve dhe artisëve të cilët në historin e Sërbisë kan lënë gjurmë.

2. korrik 2012.

NJË NUMER I MADHË I VEB PORTALEVE NË SËRBIN JUGORE

Vranjë – Në vitet e fundit një numër i madhë i veb portaleve informative kanë përmbytur Sërbin Jugore, të gjithë ata luftojn për leximin e publikuit në internet. Pronarët dhe redaktorët e të gjitha sajteve e arsyetojnë faktin se qytetarve i ju intereson se cfar ndodhë në vendin e tyre, prej sherbimit të sportit e deri te informacionet politike, për të cilat shpesh nuk ka vend në medijat e “mëdha”.

2. korrik 2012.

PAKO E MË TË VARFURVE

Preshevë – Organizata joqeveritare “Qendra e Solidaritet dhe Avancimit” nga Presheva, ka ndarë ndihm humanitare për 25  familje më të prekura nga vraferia në komunën e Preshevës dhe Bujanocit. Paketat permbajn elemetet të produkteve më të nevojshme për ushqim dhe higjijenë. Kjo organizatë humanitare gjashtë   herë në vitë ndanë ndihmë më të varfurve nga viti 2007.

2. korrik 2012.

USAID-i DHE HELP-i KUNDËR PAPUNSISË

Beograd – Përfaqsuesit e agjensise së Shteteve të Bashkuara te Amerikës (USAID) dhe organizata humanitare e Gjermanisë Help kanë nënshkruar marveshjen të cilët do të vazhdojn për partneritet në ralizimin e programit për uljen e papunsis të rinjve në Sërbin jugore dhe në Sanxhak. USAID në marveshje është obliguar që të organizoj trajnime bazike për aftësimin për punë për një grup prej 259 fituesve nga donacionet e Helpit për nismën e prodhimeve e cila në vecanti  vlera është 3.000 dollar Amerikan.

«Претходна страна