Arkiva e lajmeve
                   

SHPËRNDARJA E DIPLOMAVE PËR TË RINJËT NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA

27. mars 2012.

Të rinjëve nga Bujanoci dhe Presheva pjesmarrës në projektin “ Aplikimo i modelit YouthBuild në Bujanoc me qëllim përforcimin e kapacitetit të të rinjëve për punësim dhe jetë aktive në bashkësinë  lokalë” të premtën me 23 mars i’u janë shpërndarë certifikata për kontributin e dhënë në realizimin e projektit.

Bujanoci dhe Presheva më nuk janë të njejtit. Në 6 muajt e kaluar 38 djem dhe vajza me aktivitetet e tyre kan ndërruar pamjen dhe jetën e njetën e njerëzve në këto vende.  Duke i’u faleminderuar punës së tyre vullnetare , Bujanoci dhe Presheva tan ii kan 12 rampa për njerzit me invaliditet  në hyrejt e shkollave dhe vendeve publike. Të rinjët kan ngjyrosur rrethojat e dy shkollave fillore dhe shtëpisë së kulturës dhe kështu i kan motivuar bashkëqytetarët pë rte i’u bashkangjitur dhe duke u bërë aktiv ne bashkësitë e tyre.

Gjat gjith kësaj kohe ata cdo ditë kan ndjekur  trajnime në qendrën e trajhnimit në Bujanoc , duke mësuar se sit ë kërkojnë ose fillojnë punën e tyre dhe të jenë aktiv në ndërtimin  e bashkësisë së tyre locale.

Grupës së këtyre të rinjëve i’u janë shpërndarë diploma pëe realizimin e suksesshëm të  aktiviteteve në teren dhe për punën në qendrën e trajnimit. Në shej faleminderimi për mbështetjen e projektit, donatorëve u jan shpërndarë faleminderime.

Bujanoci dhë Presheva janë  vendet e para në Serbi në të cilat është realizuar projekti YouthBuild.Modeli jep rezultate të shkëlqyera në 15 vende të botës. Me mbi 30 vjet eksperiencë , YouthBuild  më shumë se 94 000 të rinj i ka përgatitur të jetë aktiv, të angazhuar dhe për të ndërtuar bashkësinë e tyre.

Projekti u realizua nga Iniciativa Qytetare nga Beogradi,me mbështetjen  e trupit Koordinues të Qeveris së Republikës Sërbis për komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegjë, YouthBuild  International, fondi për demokraci dhe ambasadës së Holandës.