Arkiva e lajmeve
                   

NË PLUS PAS 20 VITEVE

28. mars 2012.

Bujanoc- Vetëm për tre vite pas humbjes dhe firmës në borgje, ndërrmarrja e Bujanocit “ Megall” , e cila prodhon bojlere dhe paisje për ngrohje qëndrore, ka arritur ti tejkaloj vështërsitë dhe filloj të punoj pozitivisht.

Drejtori i “Megallit” inxhinieri Dragolub Kostic, tha se përmirësimi i ndërrmarrjes e cila i ka 130 të punsuar  “ në kushtet e këqia të recesionit ekonomik nuk ishte aspak e lehtë”

“ Arsyeja kyce në përmirsimin e “ Megallit” ka qenë kredija nga Fondi për zhvillim prej 40 milion dinarë , deri te cili erdhëm me ndihmën e një numri të vogël të ekspertëve për zhvillim ekonomik në jug të Serbisë “ tha Kostic

“ Megalli” i Bujanocit kështu pas dy dekadave penguese , vitin e kaluar përfundoj me një rezultat pozitiv, në të cilën rrol kyc ka luajtur export ii bojlerëve dhe paisjeve të ngrohjes qëndrore në Greqi. Vitin e kaluar “ Megall”  në treg ka lancuar 2000 bojler, nga të cilët 850 shkuan për export.