Arkiva e lajmeve
                   

“BUJANOCI KA PERSPEKTIV”

23. mars 2012.

“Bujanoci ka perspektiv” titullohet filmi dokumentar i cili në sallën e mbushur të shtëpis kulturës “Vuk Karaxhiq” në Bujanoc të enjtën 22. mars  është paraqitur premijera.

Projektin e ka realizuar organizata “The Future” nga Tërrnoci i Madh, me mbështetjen e trupit Koordinues të Qeveris së Republikës Sërbis për komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegjë
Avantazhet e jetës në një komun multietnike në Bujanoc, ku flasin të rinjtë, por edhe vendimarrsit në nivel lokal dhe shtetror. Filmi tridhjet minutash flet për natyrën, kulturën njerzore, administratat, arsimimin, ekonomin si dhe potencialet tjera të komunës së Bujanocit.

Filmi tregon që të rinjtë e këtij qyteti janë pasuria dhe se është e nevojshme që aktivisht të marin pjes për mbarështimin, kultivimin  në mjedisin e tyre. I Faliminderojm paragjithash ata (të rinjtë) – Bujanoci ka perspektiv.

Në premijerën e filmit prezentoj drejtoresha e Shërbimit të trupit Koordinues Danijella Nenadiq, të cilës i është dhënë një faliminderim për mbeshtetjen e realizimit të filmit.