Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
15. mars 2012.

AMBASADORI I SUEDIS NË VIZIT TË VRAJËS

Ambasadori i Suedis NJ.E. Krister Asp dje e ka vizituar Vranjën dhe ka marrë pjes në disa aktivitete të programeve „Ruajtja e paqës dhe përfshirja e zhvillimit lokal“ (PBILD). PBILD-i është progaram i cili  implementohet nga disa agjencione të Kombeve të Bashkuar, nga zyrja e Bujanocit.

13. mars 2012.

BARAZIA GJINORE NË LETËR

Nga 13 kryetarët e komunave dhe prefektët në jug të Serbisë, vetëm një është grua e cila njëkohësisht është edhe vetmja kryetare e degës së një partie politike. Mirëpo kjo është vetëm një përjashtim nga rregullat sepse në jug të Serbisë gratë nuk janë në vendet në të cilat mirren vendime të rëndësishme.

9. mars 2012.

Vizita dy ditore e praktikantëve në Novi Sad

Dhjet praktikant e praktikante që janë pjesë e programit praktikës në institucionet e Republikës së Serbisë kanë qenë prej 28 deri në 29 shkurt në vizitë në Novi Sad. Në ditën e parë të vizitës ata folën me depertamentin provincial të punës, punësimin,dhe barazimin gjinorë.Në këtë institucion e panë se si autoritetet provinciale avancojne poziten e grave në shoqëri, më shumë në aspektin e punësimit dhe parandalimin e dhunes ne familje.

5. mars 2012.

STUDENTËT E DEGËS SË FAKULTETIT EKONOMIK TË BUJANOCIT NË VIZIT TË FAKULTETIT SUBOTICËS

Trupi Koordinues i Republikës Sërbis për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, ka organizuar vizit dy ditore studentëve nga paralelja e fakultetit Ekonomik të Bujanocit në fakultetin e Suboticës. Vizita e studentëve nga Bujanoci në Subotic është edhe një aktivitet i trupit Koordinues në cilj që të siguroj kushte të nevojshme për të arritur kualitet në arsim dhe për të shkënbyer përvojat studentët nga Bujanoci me kolegët nga Subotica dhe Novi Sadi. Ky aktivitet i ka mundësuar studentëve nga Bujanoci që të njihen me kolegët, të bisedojn për iniciativat e përbashkëta në të ardhmën dhe të shohin se si është organizuar mësimi në Subotic.

«Претходна страна