Arkiva e lajmeve
                   

MUNICIONET KASET RRETH PRESHEVËS

19. mars 2012.

Në rastin e municioneve thërrmuese ne jemi duke punuar në dy projekte në komunën e Preshevës, a donacionin e ka bërë qeverija e Mbretëris së Norvegjisë  tha Petar Mihajlloviq drejtori i qendrës për pastrimin e minave.

Në marrëveshje jemi me Fondacionin Ndërkombëtar për pastrimin e minave gjatë këtij viti të shpallet  tender edhe për tetë projekte për pastrimin e minave të cilën e ka bërë Qendra për pastrimin e minave për të cilën janë fondet të siguruara tha Mihajlloviq, duke sqaruar se Qeveria Amerikane në vitin 2012 nëpërmjet fondit ndërkombëtar për pastrimin e minave, Serbisë i dha në dispozicion 2,8 milion dollarë. Këto fonde do të përdorën për të hequr minat në pjesë të  Kopaonikut,kurshumljijës dhe Kraljevës, tha Mihajlloviq.

Pastrimi i Kopaonikut do të përfundojë deri në fund të korrikut të këtij viti kur mali i tërë do të jetë i sigurt dhe i lirë pa mina tha Mihajlloviq.