Arkiva e lajmeve
                   

Tribina Qendra për Demokraci

30. mars 2012.

Bujanoc- Situate ekonomike ne jug të Sërbisë dhe perspektiva e regjionit, ishin temat kryesore e tribinës së djeshme e cila u mbajt në Bujanoc, në organizim të qendrës për demokraci.

“Ppunësia, pagat e vogla dhe fakti që nga 40 komunat më të pa zhvilluara në Sërbi , gjysmën e përbëjne pikërisht komunat të cilat ndodhen në jug të vendit, janë arsyet kryesore për angazhimin e USAID-it të financoj dhe filloj një numër të madh të projekteve lidhur me zhvillimin ekonomik të kësaj pjese të Serbisë” deklaroi drejtoresha e misionit të USAID në Serbi.  Ajo tha se Vraja është lidere e regjionit në kuptimin ekonomik, dhe shtoi se ne komunat më pak të zhvilluara sic është Bujanoci ,Presheva dhe Medvegja  egzistojnë firma të suksesëshme sic jan idustrija e Duhanit “ Bujanoci” “Llagada” dhe “ Buducnosti”.
 
Në tribinë pran drejtoreshës së misionit të USAID  Suzan Fric foli edhe udhëheqësi i Departamentit të Bashkëpunimit Ekonomik të Ambasadës së Republikës së Gjermanisë Kristof Ajhen dhe udhëheqësi i firmës “ Tobler Skele” nga Rainca në Preshevë Sali Aliu