Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. tetor 2012.

Fillimi solemn i vitit të dytë akademik në fakultetin Ekonomik nga Subotica në Bujanoc

Shërbimi i trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës Sërbisë për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës dhe Fakulteti Ekonomik nga Subotica, të premten më 12 tetor 2012 kan organizuar fillimin solemn të vitit të dytë akademik në Paralelen e fakultetit Ekonomik nga Subotica në Bujanoc.

16. tetor 2012.

Në Bujanoc ndërtesë për të zhvendosurit

Jugpress / Bujanoc-Zëvendës kryetari i komunës së Bujanocit Stojança Arsiq ka thënë se së shpejti në këtë komunë do të fillojë ndërtimi i ndërtesës në të cilin do të vendosen të zhvendosurit nga Kosova, të cilët në Bujanoc jetojnë në katër qendra kolektive.

16. tetor 2012.

KOALICIONI STABIL DHE EFIKAS

Jugpress / Bujanoc-Kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, ka thënë se prioriteti më i lartë i vetëqeverisjes lokale në Bujanoc është zhvillimi ekonomik, duke shtuar se kjo është e vetmja mënyrë për stabilitetin politik. Ai tha se koalicioni aktual në Bujanoc funksionon mire dhe hodhi poshtë të gjitha spekulimet për një ndryshim e koalicionit në pushtet.

15. tetor 2012.

KANË MBËSHTETUR NDËRMARJE TË VOGLA DHE TË MESME SI DHE TË RINJTË

Burim: Jugpress / Bujanoc – Drejtori i USAID-it Programi i ekonomisë së sigurt, Majkëll Pillsberi ka deklaruar se mbrenda këtij programit në gjashtë muajit e fundit në projekte të ndryshme janë investuar 24 milionë dolarë.

15. tetor 2012.

Prezentimi i programit për ndarjen e mjeteve për subvencionimin e ndërmarrjeve private në vitin 2012. në komunën e Preshvës, Bujanocit dhe Medvegjës

Shërbimi i trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës Sërbis për komunën e Preshevës,Bujanocit dhe Medvegjës ka shpallur Konkurs për ndarjen e subvencioneve për ndërmarrje private në vitin 2012.  në komunën e Preshvës, Bujanocit dhe Medvegjës.

Mjetet me vlerë prej 40 milion dinarëve u destinohen ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, sipërmarrësve dhe kooperativave (shitoreve) nga këto tri komuna.

15. tetor 2012.

KONKURS për ndarjen e mjeteve për subvencione ndërmarrjeve private në vitin 2012 në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë - 15.10.2012.

Tekst konkursa Program Smernice Obrazac 1A Obrazac 1B Obrazac 2 – Izjava saglasnosti sa uslovima iz poziva Obrazac 3 – Obrazac troškova

15. tetor 2012.

PBILD ndihmon të rinjtë për të gjetur punë

Jugpress / Bujanoc- Si pjesë e projektit të mbështetur nga programi PBILD, tetëdhjetë të rinjtë janë duke kaluar nëpër praktikën në kompanitë vendore, tha menaxher i programit Nikolas Hercules.

15. tetor 2012.

THIRRJE PËR ASISTENT LOKAL

Shërbimi i trupit Koordinues fton të interesuarit që të paraqiten për asistent lokal për nevoja të realizimit të projektit „Shkolla e gjuhës serbe“, projekt të cilin e finanson Ambasada e Britanisë së Madhe në Beograd. Për zhvillimin e mësimit në kuadër të këtij projekti jan të nevojshëm asistentët lokal, edhe atë një në Bujanoc dhe një në Preshevë. Orët e gjuhës serbe do të organizohen dy her në javë, gjat vikendit, në komunën e Bujanocit dhe të Preshevës, në periudhë prej Nëntorit 2012 deri në Prill 2013.

11. tetor 2012.

Më shumë se lojë

Burim i: RTS / Gjashtëdhjetë futbaler të vegjël morën medalje për lojë të ndershme në turnirin në Bujanoc. Duke shkëmbyer lojë me fudballerët nga klubet tjera, serbe e shqiptare, prezentim e futbollit si dhe jetën e perbashkët multi-etnike në këtë mjedis.

5. tetor 2012.

Konkurs për Programin për praktikant të rinjë- pjestarë të pakicave, në institucionet shtetërore të Serbisë - 2012

Zyra për të drejtat e njeriut dhe pakicave  fton pjestarët e pakicave shqiptare, rome dhe boshnjake të paraqiten në konkurs, Programi për praktikant të rinj – për pjestarët e pakicave në institucionet shtetërore në Sërbi. Programi për praktikantë do të organizohet në Beograd, në institucione shtetërore të cilët jan të rëndësishme për realizimin e të drejtave kolektive të pjestarëve të pakicave nacionale. Kandidatët e zgjedhur  do të nënshkruajn kontratë me Zyrën për të drejtat e njeriut dhe pakicave ku edhe do të jenë  të theksuara të drejtat dhe obligimet e tyre. Të gjithë praktikantët e zgjedhur do të marrin shpërblimin mujorë (pagë) për punën të cilën do ta kryejn.  Programi për praktikant të rinjë – për pjestarët e pakicave në institucione shtetrore të Sërbisë  financiarisht mbështetet nga ambasada e Britanisë së Madhe dhe ambasada e Holandës në Beograd.

Konkurs Merreni dokumentin Formulari per aplikim Merreni dokumentin

«Претходна страна   Следећа страна»