Arkiva e lajmeve
                   

PAKICAT NË RADHËT E POLICISË

30. tetor 2012.

Извор:  Вечерње Новости / Një gjeneratë që sapo ka përfunduar trajnimin në Qendrën e Trajnimit të Policisë në Sremska Kamenicë përbëhet nga e policia në Vranjë, Leskovc dhe Beograd, që do të thotë se ata vijnë nga mjedise të ndryshme, por gjatë trajnimit dhe të provimit përfundimtar ata treguan se kjo nuk ishte një pengesë për marrjen njohuri dhe aftësi të reja duke punuar së bashku. Kjo klasë është e rëndësishme sepse pas shumë vitesh 12 shqiptarë të cilët ishin në mesin e 109 përfituesve të kursit themelor për policë, ka përfunduar trajnimin dhe ata do të punojnë në jug të Serbisë.

Kjo është ajo që Kryeministri dhe Ministri i Punëve të Brendshme  Ivica Daçiq tha dje në promovimin e klasës së shtatë të Qendrës së Trajnimit të Policisë në Sremska Kamenica, tha se janë bërë përpjekje të mëdha për bashkësit  nacionale që të angazhohen në të gjitha aspektet e shoqërisë dhe se shkollimi i 12 shqiptarëve është rezultat i konkursit për të përmirësuar strukturën kombëtare të punonjësve e policies.Hapi tjetër, sipas tij, do të jetë një thirrje për aplikimet në rajon e Rashkës, në mënyrë që një numër i konsiderueshëm i boshnjakëve  mund të hyjë në shërbimin policor.

Kjo është një shenjë se anëtarët e bashkësive të pakicave etnike kanë rifituar besimin në institucionet shtetërore, dhe se hungarezët, boshnjakët, romët dhe pakicat e tjera do të përfshihen në radhët e policisë. tha Daçiq.

Daçiq ka njoftuar se do të shpallet në nëntor konkurs për një drejtor të ri të policisë, dhe më pas do të emërohen drejtorët e policies në të gjithë Serbinë.Ky proces do të përfundojë deri në fund të vitit.