Arkiva e lajmeve
                   

JANË ZBULUAR 22 EMIGRANT NË TREN

29. tetor 2012.

Burim: Politika / Në kufirin e Preshevës me veprimin e përbashkët nga zyrtarët e doganave dhe të policisë kufitare 22 emigrantë të paligjshëm ishin parandaluar në trenin që shkon nga Greqia nëpër Evropën perëndimore, të kalojnë kufirin për në Serbi. Gjashtë prej tyre ishin shtetas nga Bangladeshi, dy nga Mali, dhe një njeri nga Nepal, Siri, Ruanda, Guinea dhe Pakistani.Ata janë të mshehur në rimorkio në të cilën gjindet rimorkio e kamionit e cila ka bart prfile të aluminit, deri sa edhe tetë shtetas të Allgjazirës ku jane gjetur në rimorkio të kamionit e cila ka bartë hekur.

"Në të dyja rastet, është vërejtur se çati kamionit ishte prerë, kështu që mendohet që këtë herë emigrantët e paligjshëm kanë hyrë në një nga stacionet në shtetet nëpër të cilat treni kaloi para se ai mbërriti në Serbi dhe kështu ata të arrijnë në Austri është thënë në njoftimin e lëshuar nga Administrata doganore.