Arkiva e lajmeve
                   

GËZUIM PËR 55 BUJQ

23. tetor 2012.

Preshev-Në kuadër të Ministrisë së Bujqësisë, për të ndihmuar zonat e pazhvilluara, fermerët në këtë komunë kan marrë 55 mëshqerra.

Drejtori i stacionit të veterinaris në Bujanoc, Miodrag Millkoviq i cili mbulon këtë qeveri lokale tha se fermerët ishin shumë të kënaqur, sepse ata e dinin se në këtë mënyrë ata kishin marrë 2.000 € nga qeveria si një dhuratë dhe mundësinë se një mëshqerr në vit do ti siguroje deri në 7.000 litra qumësht.Mëshqerrat fillimisht do të vendosen në karantinën e stacionit të veterinarisë në Bujanoc, pas një muaji të gjitha mëshqerrat do të ti shpërndahen bujqve.