Arkiva e lajmeve
                   

PASOJA TË RËNDA NGA THATSIRA – PA UJË KANË MBETUR SHTATË FSHATE

20. shtator 2011.

Bujanoc – Për shkak të thatësirës afatgjate, në shtatë fshatrat e komunës së Bujanocit janë shterrur burimet e ujit. Banorët furnizohen nga rezervuaret e ndërrmarjes publike „Komunalac“ e cila i dërgon këto rezervoare në bazë të thirrjes, tha dje shefi i mekanizmit të kësaj ndërmarrjeje Sllavolub Tasiq.

Tasiq deklaroi se NP „Komunalac“ ka vetëm një tank me ujë të pishëm, e cila dy muajt e fundit këto fshatra i ka furnizuar me uujë me më shumë së 70 herë.

„Tanku me rezervoar vazhdimisht është në teren, situata është kritike në fshatrat afër kufirit me Maqedoninë, Jabllanicë dhe Gornji Starac, ku nuk ka ujë nga fillimi i verës, pastaj në Spançevc, Kllinovc dhe Borovc, kurse së fundmi nuk ka ujë edhe në një pjesë të Tërrnocit të Madh“, tha Tosiq. Sipas fjalëve të tij, këtë vit ka pasur më shumë se 50 përqind thirrje se vitin e kaluar të banorëve për furnizim me ujë nëpër fshatra.

Restriksione të mëdhaja kanë edhe fshatrat Sveta Petka, Kllenika, Drezhnica, Baralevac dhe Trejak, të cilat furnizohen me ujë nga sistemi i ujit vetëm natën.