Arkiva e lajmeve
                   

PËR NJË BUJANOC MË TË PASTËR - 29.09.2011.

29. shtator 2011.

Agjensioni për zhvillim në Bujanoc dhe Preshevë, me përkrahjen financiare të trupit Koordinues  të Qeverisë së Republikës së Sërbis për komunat e Preshevës , Bujanocit dhe Medvegjës, javën e kaluar në Bujanoc kan vendosur shporta për hudhjen e mbeturinave. Duke ju faleminderuar këtij aktivitetit, në kuadër të brengës ekologjike, pastërtis dhe pamjes së qytetit, Bujanoci është pasuruar me 14 shporta të metalit. Ato jan të vendosura në lagjet më të dendura të qytetit (lagjet më aktive), ndërsa më së shumti në sheshin Karaxhorxhe Petrovic, vendëshetitjen kryesore të Bujanocit.

Vendosja e shportave metalike është vetëm njera nga hapat ekologjike për të ruajtuar dhe për të treguar brengën për Bujanocin.

Aktiviteti është pjesë e projektit “Për një Bujanoc më të pastër” e agjensionit për zhvillim në Preshev dhe Bujanoc, të cilën e ka përkrah Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc, dhe Medvegjë.