Arkiva e lajmeve
                   

KURSI I GUJËSI SËRBE NË BUJANOC

15. shtator 2011.

Në Bujanoc veç tre muaj zgjat kursi i gjuhës sërbe në organizimin të Qendrës për tolerancë dhe integrim të jugut të Sërbisë. Kursi vlen për të gjithë ata që dëshirojnë të mësojnë gjuhën sërbe. Cdo vikend këtë kurs e ndjekin rreth 30 vijues.

Mësimi i gjuhës bazohet në ligjerata interaktive. Pas diturisë bazë që do ta fitojnë, vijuesit e kursit do të mësojnë rreth komunikimit në situata të përditshme dhe zgjidhjen e problemeve të përditshme.

Pas mbarimit të kursit do të organizohet praktikë në ndërrmarje  të ndryshme.

Projekti realizohet me mbështetjen e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.