Arkiva e lajmeve
                   

DONACIONE NGA JAPONIA PËR JUGUN E SERBISË

29. shtator 2011.

Bujanoc , Bosiligrad, Vladicin Han – Në kuadër të projektit “Përmirsimi i shqyrtimit dhe parandalimi i rakit të gjirit në Serbi”, ambasadori i Japonisë Toshio Cunozaki i dhuroi një mamograf shtëpisë së shëndetit në Bujanoc. Bujanoci është qyteti i 13-të nga gjithsej 39 qytete në Sërbi, të cilët kan marr mamografe nga Qeveria Japoneze.

Rekonstrituimit  të shkollës fillore “Georgi Dimitrov” në komunën e Bosiligradit. Vlera e donacionit arrin afër 70.000 euro.

Duke i përfshi keto donacione, shuma e përgjithshme e ndihmës japoneze nga projektet për nevojat themelore të popullatës në Sërbi, project ky që realizohet nga viti 1999, është afer shtat million e gjysëm euro. Japonia në dymbëdhjet vjecarin e fundit në Sërbi ka dhënë donacione me vler prej më shum se 200 milion euro.