Arkiva e lajmeve
                   

NXËNËSIT TANË MË TË MIRË NË ZGJIDHJEN E KONFLIKTËVE, DHURAT SHKOLLAVE NGA BUJANOCI DHE SUBOTICA

5. prill 2011.

Në akedemin e shkollave te mesme evropjane (ACES), që është mbajtur vikendin e kaluar në Pragë, në konkurenc të 101 shkollave nga regjioni, shkolla nga Bujanoci dhe Subotica janë shpallur si  më të mirat në kategorit e “zgjidhjes së konfliktëve” dhe për “pune  ekipore interkulturore”.

Në  kryeqytetin çek në peridhen prej 29 marsit deri më 1 prill janë grumbulluar rreth 350 nxënës, arsimtar, perfaqësues të ministrive dhe profesionist të arsimi  prej 15 vendëve të ndryshme. Në konkurenc gjithësej ishin 45 projekte, ndërsa tema për konkurim për vitin 2010/11 ka qenë zgjidhja e konfliktëve mbrenda shkollave dhe shoqërisë. Në këtë garë ndërkombëtare të shkollave ndër-kufitar të partneritetit, shkolla fillore “Branko Radiçeviq” nga Bujanoci është përfaqësuar me projektin “Për mirëqenien e të gjitha gjeneratave, rroft medijimi” ndërsa shkolla ekonomike “Bosa Miliqeviq” nga Subotica me projektin “Zhvillone tolerancën, rrespektoni ndryshueshmëritë”