Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
4. prill 2011.

SA SHTETE KANË INVESTUAR PËR DHJETË VITE NË BUJANOC, PRESHEVË DHE MEDVEGJË.

Vranjë – Lajmi është marrur nga ,,Lajmet e mbrëmjes,,-Në dhjetë vitet e fundit, sa egziston trupi Koordinues për komunat Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, në këto tri komuna shteti i Sërbis ka investuar më shumë se pesë miliard dinar ose rreth 70 milion euro. Këto janë para të cilat këto tri komuna i kanë marrë nga buxheti i rregullt, a në këtë shumë nuk janë përfshirë fonde të konsiderueshme të cilat i kanë dhuruar ambasadat e ndryshme, një numër i organizatave joqeveritare dhe humanitare.

2. prill 2011.

MËSUESIT DHE ARSIMTARËT SHQIPTAR PËRVETËSOJN GJUHËN SËRBE

Bujanoc-Në dy ditët e ardhshme në shkollën fillore “Naim Frashëri”, 28 nxënes dhe arsimtar nga gjashtë shkollat fillore dhe dy të mesme nga komuna e Bujanocit do të përvetsojnë njohurit nga  gjuha serbe. Bëhet fjalë për arsimtarët dhe mësuesit që janë mësimdhënës të fëmijëve gjuha serbe e të cilëve nuk është gjuhë amtare.

«Претходна страна