Arkiva e lajmeve
                   

PASTRIMI I JABLLANICËS

11. prill 2011.

MEDVEGJË, LEBANË – Nga Medvegja  deri në Lebanë dhe Leskovc, në kuadër të akcionit “Të pastrojmë Sërbinë” ka filluar regullimi i Jablanicës, njërit prej  lumejëve më të ndotur në Jug të Sërbisë. Në akcionon e pastrimit është inkuadruar shoqata e peshkatarëve “Veternica” dhe inspekcioni i bujqësisë së rrethit të Leskovcit. Javën e kaluar vetëmse për gjatë një dite nga Jablanicas janë mbledhur qindra thasë ambalazhe, të cilat do të përpunohen ne Nish.