Arkiva e lajmeve
                   

TË RINJTË NË BUJANOC NDËRTOJM DEVIJIM PËR PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUAR

28. nëntor 2011.

Bujanoc, Preshevë - Në hyrje të shtëpis së shëndetit në Bujanoc, 38-të të rinjë kane filluar të ndërtojn tetë devijime për personat me aftësi të kufizuar (invalidë). Gjatë trajnimit në projektet e „Youth Build“ të rinjtë nga Bujanoci e Presheva e kanë parë që nevoja për devijim të personave me aftësi të kufizuar nëpër ndërtesa publike është i nevojshëm dhe kanë vendosur të angazhohen për t’i ndërtuar devijimet dhe për t’i motivuar qytetarët që të ndihmojnë në atë drejtim. Këtë veprim a kan mbeshtetur afaristet e poashtu edhe pushteti lolak ne kuader te se ciles, Shaip Kamberi kryetar i komunës së Bujanocit e hapi këtë aktivitet.

Ndërtimi i një devijimi për personat me aftësi të kufizuara do të vazhdojë edhe në komunën e Preshevës, ku këta të rinj do të jenë të përfshirë edhe në  organizimin e kuzhinës popullore.

„Youth Build“ projekti është përkrahur edhe nga trupi Koordinues i Qeveris së Republikës së Sërbis për komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegj.