Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË HAPUR SHKOLLA LIDERËT E RI

11. nëntor 2011.

Preshevë - Organizata joqeveritare  " Iniciativa e të rinjëve për drejtat e njeriut" ka hapur shkollën në Preshev, të cilët liderat e rinjë nga jugu i Sërbis të arrijnë dituri dhe aftësi të mjaftueshme për përmisimin e jetës në mesin e tyre. Në "Shkollën liderët e ri"  e cila ka për qëllim maturantët e shkollës së mesme të Preshevës dhe Bujanocit, në këtë shkollë do të mësojn për drejtat e njeriut dhe pakicave, teorin shtetrore demokratike, integrimet europjane dhe ndikimi i së kaluarës të afërme në situata politike ne Ballkan. Të rinjët e këtyre dy komunave, ata 30-të në shkollë do të mësojn bindjen në themelimin publik, shkrimet akademike dhe analitike dhe praktikat primare të politikës. Studentët e diplomuar në "Shkollën liderët e ri" do të marrin ndima finansiare për realizimin e ideve të tyre, të cilat do të kontribojn në përmisimin e të rinjëve në qytetin e vet.

"Problemet me të cilat përballen në Preshev dhe Bujanoc janë të mëdha, mirpo për rinin e këtyre vendeve mundet të kenë  sfida dhe mundësi  për të ndryshuar dicka. Keto trajnime janë të shkëlqyera, a te ju mbetet të tregoni guxim të përballeni me problemet dhe të kyceni në shoqrin dhe jetën politike"  ka thënë deputeti i Kuvendit të Republikës së Sërbis Riza
Halimi.

Kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi tha se kësi shkolla të rinjëve mund ti afroj dituri primare e cila i mundëson të ndikojn në përmisimin dhe përparimin e shoqris në mjedisin e tyre.

Projektin "Shkolla liderët e ri" e finanson ambasada e Britanis Madhe.